indra radar
Indra

Indra serà present a la Fira Internacional de l'Aire i de l'Espai, FIDAE, que se celebra del 9 al 14 d'abril a Santiago de Xile, com a empresa de referència en tecnologia per a defensa i un dels principals subministradors de radars del món.

  • 16,48€
  • 0,49%

La seva àmplia gamma de sistemes de vigilància d'última generació està sent utilitzats per exèrcits de diversos països de la regió, així com d'Espanya, el Regne Unit, Alemanya, França i Dinamarca, a més de l'OTAN.

També ha desenvolupat el radar de vigilància espacial que l'Exèrcit de l'Aire i de l'Espai Espanyol utilitza per detectar objectes de mida petita en òrbita a milers de quilòmetres.

"Els països de la regió estan demanant en aquest moment sistemes d'última generació per reforçar la vigilància dels seus espais aeris i tenen en Indra una de les empreses més innovadores i amb més experiència a l'hora d'abordar els projectes més complexos", subratlla José Vicente de los Mozos, conseller delegat d'Indra.

La companyia és el coordinador industrial espanyol del programa de defensa col·laboratiu més gran d'Europa: el Futur Sistema de Combat Aeri (FCAS), integrat per una aeronau de sisena generació que volarà escortada per una sèrie de drones, comportant-se com una única entitat gràcies a la núvol de combat.

És, a més, un dels principals proveïdors de sistemes d'avió de l'Eurofighter i una de les empreses que lidera a Europa el desenvolupament de noves solucions de defensa electrònica i comandament i control. Dins del seu nou Pla Estratègic Leading the Future, l'empresa aspira a convertir-se en el coordinador de l'ecosistema de defensa i aeroespacial espanyol, jugant, a més, un paper clau en la seguretat i la sobirania europea.

Indra s'enfocarà en defensa, aeroespai i tecnologies digitals avançades als propers anys amb el propòsit d'"assegurar el futur, impulsant el progrés tecnològic". De la mateixa manera ha desenvolupat un dels sistemes antidron més avançats del mercat, el sistema Crow, amb què actualment operen diferents exèrcits, entre els quals figuren l'Exèrcit de l'Aire i de l'Espai Espanyol.

Així mateix, és una empresa que ha implementat els seus sistemes i sensors en blindats com el Leopard, i la companyia més ben preparada per assegurar-ne el manteniment.

"Ha jugat un paper clau en el desplegament de sistemes de comunicacions per satèl·lit com SECOMSAT a Espanya o SISCOMIS al Brasil, i ha implantat els seus equips i terminals a submarins i vehicles terrestres de països de tot el món", destaquen des de l'empresa.

Indra ha presentat al mes de març el seu Pla Estratègic Leading the Future, en què es marca l'objectiu de convertir-se en el coordinador de l'ecosistema de defensa i aeroespacial espanyol, jugant, a més, un paper clau en la seguretat i la sobirania europea, i reforçant la seva posició com a jugador global.

Com a geografia prioritària, Llatinoamèrica forma part, amb el Sud d'Europa, d'un dels tres clústers al món amb què Indra reforçarà la seva posició local i la proximitat als clients, segons el nou pla, “que preveu continuar impulsant els acords de col·laboració i el foment d'aliances".

MINSAIT I LES SEVES PROPOSTES DE ROBÒTICA COL·LABORATIVA

D'altra banda, Minsait (Indra) va del 9 a l'11 d'abril a la Fira de Barcelona per participar a Advanced Factories – Industry 4.0 Congress, la cita anual amb les darreres innovacions tecnològiques que sorgeixen de la indústria 4.0.

L'estand de la companyia s'ha concebut com "un espai capaç de reflectir la digitalització de la indústria de principi a fi del procés, plantejant les seves capacitats dins una fàbrica del futur per optimitzar les cadenes de producció i logística, per millorar la qualitat dels processos o per garantir la ciberseguretat de tecnologia d'operacions (OT) en aquests entorns”, han explicat.

Deuser, la companyia d'OT a l'àmbit de la digitalització industrial que Minsait va adquirir ara fa un any per millorar i ampliar les seves capacitats, presentarà dos models de robòtica amb què pretén demostrar la seva capacitat d'adaptació a diferents entorns de forma amena.

El robot col·laboratiu resulta particularment eficient en tasques com ara el control de qualitat, la logística o la gestió d'inventari. Equipat amb visió artificial, pot detectar la presència de persones al seu voltant i interactuar-hi de manera segura. Així mateix, i mitjançant l'anàlisi d'imatges, és capaç d'identificar si un producte compleix amb els paràmetres requerits, ja sigui verificant peces o identificant desperfectes superficials o interns.

L'altre model robòtic present a l'estand de Minsait integra la visió artificial i la realitat mixta, multiplicant unes aplicacions industrials que van des de la fabricació fins a l'atenció al client. Les persones que s'acostin a conèixer aquesta proposta es trobaran amb un cambrer robotitzat llest per rebre els seus suggeriments i preparar-los un còctel si ho desitgen. El robot bar tender pot interactuar amb els clients gràcies al seu camp de visió de 360 graus i a la seva capacitat d'anàlisi i d'interpretació, la realitat mixta li permet mostrar opcions de begudes de forma virtual integrades a l'entorn físic.

Innovacions presents també a l'estand de Minsait són les tecnologies en sistemes Scada d'última generació, la plataforma tecnològica de gestió d'operacions en planta (MOM) i els bessons digitals.

Una altra de les fases clau a la indústria 4.0 és la descarbonització. Entre les propostes de Minsait per acompanyar les empreses en la consecució d'aquest objectiu, destaca la plataforma tecnològica des d'on ofereix modalitats de contractació més sostenibles i competitives als clients industrials de les companyies energètiques.

Al sector industrial, l'àrea dedicada a la gestió dels sistemes tecnològics i informàtics (IT) sol estar més ciberprotegida, però la situació ara és més complexa en molts entorns de producció (OT) en ampliar-se la superfície d'atac amb l'exposició de sistemes propis i insegurs, entorns complexos i amb poca visibilitat per a l'organització.

"Per fer front a aquests nous desafiaments i amb la premissa que la producció no es pot aturar en cap moment en aquests entorns, SIA proposa una estratègia de ciberseguretat OT en aquest àmbit que abasta la identificació i l'inventariat d'actius, l'anàlisi detallada de les amenaces i vulnerabilitats, l'execució d'un diagnòstic sobre l'estat dels sistemes crítics i riscos, i el desenvolupament d'un pla d'iniciatives que cobreixen les cinc fases del cicle de protecció: identificar, protegir, detectar, respondre i recuperar”, han conclòs des de la companyia.

Noticias relacionadas

contador