ep sede central de indra
INDRA

Indra està treballant en el desenvolupament d'una plataforma intel·ligent d'informació pionera al vehicle amb Cintra. Les dues empreses estan oferint solucions de nova generació que milloren la seguretat dels conductors en proporcionar informació rellevant, en temps real i amb una precisió sense precedents.

  • 16,73€
  • 0,18%

CRIS (Central Road Information System) es pot integrar amb els sistemes de gestió de totes les autopistes. La plataforma CRIS recomana de forma automàtica i en temps real als operadors la informació que seria bo de compartir tant amb vehicles connectats com amb vehicles tradicionals sense connexió, a través dels panells de missatgeria variable.

Es tracta d'una solució al núvol aplicable a múltiples autopistes gràcies a la flexibilitat que fa ús de la intel·ligència artificial i l'Edge Computing. El sistema integra les dades de tot tipus de sensors, des dels radars i aforadors de trànsit tradicionals fins als avançats sensors LIDAR 3D i els mateixos cotxes connectats, que també actuaran com a sensors per identificar l'estat de l'autopista.

La capacitat de processament de dades en temps real de la plataforma és elevadíssima. Utilitza, a més, l'últim i més segur estàndard de comunicacions, CV2X (Cellular Vehicle-to-Everything), i compta amb avançades capacitats de ciberseguretat des del disseny, avalades per certificacions que s'actualitzen setmanalment per garantir la integritat de les dades i evitar que es pugui enviar informació confusa o falsa als vehicles connectats.

"L'objectiu de CRIS és millorar la seguretat a les autopistes del futur amb informació de gran precisió", explica Manuel López Villena, director global de Trànsit i Infraestructures al negoci de Mobility d'Indra. "La informació permet identificar i atendre amb un marge d'error mínim qualsevol incident, per exemple, una persona a la calçada o vehicles circulant en sentit contrari. Disposar d'aquesta informació, ajuda el conductor a avaluar la situació i prendre la decisió més adequada" .

CRIS inclou, inicialment, nou serveis fàcilment configurables i ampliables que es poden ajustar segons les necessitats: avís d'obres, incidències a la via, aproximació de vehicle d'emergència, detecció de vehicle en sentit contrari, vehicle aturat a la via, embús o trànsit lent, existència d'un vianant a la via, circulació propera d'un vehicle de manteniment o condicions meteorològiques adverses.

contador