tren talgo2
Indra.

Indra i Talgo s'han convertit en dos dels 25 membres fundadors d'Europe's Rail, el programa d'innovació ferroviària més gran d'Europa que busca la digitalització i la sostenibilitat del sector que té un pressupost de 1.200 milions d'euros.

  • 16,68€
  • 1,40%
  • 3,51€
  • 1,30%

Com a membres fundadors, també formen part del màxim òrgan de decisió de l'Europe's Rail, que s'emmarca dins del nou Programa Marc d'Innovació Europeu, Horitzó Europa, i dona continuïtat als treballs realitzats al programa d'innovació ferroviària anterior, Shift2Rail, del qual Indra ja formava part dins al màxim òrgan de govern i dins del qual les dues empreses van mantenir un paper molt rellevant participant en més de 25 projectes.

Indra i Talgo es converteixen així en actors clau per definir i engegar l'agenda estratègica d'R+D+I per al sector, en col·laboració amb la Comissió Europea. Ambdues companyies aportaran, segons el comunicat emès, les seves capacitats tecnològiques i experiència, i col·laboraran amb les principals empreses, entitats, institucions i universitats europees per desenvolupar i provar a gran escala noves solucions digitals i sostenibles comercialitzables que situïn el tren al centre de la mobilitat verda.

Les dues empreses argumenten que aquesta aliança es baixa a la seva complementarietat. Totes dues han contribuït a dissenyar i aspiren a participar en projectes de les set Flagship Areas (FA), les àrees d'activitat principals en què s'estructura el programa Europe's Rail, juntament amb l'àrea transversal dels habilitadors digitals.

En concret, a més de treballar en aquesta àrea transversal, cercaran el desenvolupament de noves tecnologies per a la gestió de la xarxa ferroviària i la mobilitat del viatger en un entorn multimodal (FA1); la digitalització i automatització de les operacions per avançar cap al tren autònom (FA2); la gestió intel·ligent i integrada d'actius (FA3); projectes per avançar cap a un sistema ferroviari sostenible i verd (FA4), nous serveis digitals i sostenibles que millorin la competitivitat del transport ferroviari de mercaderies (FA5); noves solucions i serveis innovadors per impulsar els serveis ferroviaris regionals (FA6); així com innovar en nous enfocaments per a nous modes de transport guiat, com podria ser Hyperloop (FA7).

L'objectiu d'Indra i Talgo a EU-Rail és contribuir amb la seva experiència i continuar evolucionant la seva avançada tecnologia per al sector ferroviari, amb l'objectiu d'aprofitar tots els avantatges del CiberRail IoT, l'ERTMS satelital, els bessons digitals, la big data, la Intel·ligència Artificial o de les tecnologies de manteniment intel·ligent per convertir el tren al centre de l'ecosistema de la nova mobilitat i posar-la al servei del viatger. A tot això també hi contribuiran els desenvolupaments per aconseguir vehicles més eficients, atractius i sostenibles; amb un reduït impacte mediambiental.

contador