indra peajes
Indra

Indra s'ha adjudicat un contracte amb l'autoritat d'autopistes de l'estat de Carolina del Nord (North Carolina Turnpike Authority-NCTA) per implantar la tecnologia intel·ligent de mobilitat més avançada. Indra dotarà un tram de l'autopista de circumval·lació I-485, una de les principals vies de Carolina del Nord, d'un sistema de peatge dinàmic (Managed Lanes) free-flow per als carrils ràpids (Express Lanes), que contribuirà a millorar la fluïdesa del trànsit.

  • 18,95€
  • -0,21%

El sistema permetrà aplicar tarificació dinàmica a carrils segregats (Express Lanes) en funció de les dades que reculli en temps real sobre la densitat del trànsit. Si la via està molt congestionada, la tarifa es pot ajustar, cosa que redueix el nombre d'usuaris a l'Express Lane, disminueix novament la intensitat del trànsit i millora els temps de recorregut.

Indra implantarà a aquesta autopista 10 pòrtics free-flow, que permeten el cobrament dels automòbils sense que hagin de reduir la velocitat. També es farà servir tecnologia LiDAR 3D, vídeo analítica i aplicació d'Intel·ligència Artificial (IA).

Indra ja va implantar amb èxit aquest tipus de sistema a l'autopista I-66 Outside The Beltway (Virgínia) i al túnel del Melon (Xile). A més, inclourà un sistema central operacional que permetrà la gestió i l'operació dels viatges en temps real i integrarà els algorismes d'IA per ajustar les tarifes en funció del trànsit.

Indra ha guanyat aquest contracte després de ser prequalificada per a un acord marc en un concurs obert, en què ha estat clau l'aliança amb Parsons, consultora nord-americana especialitzada en enginyeria i transports, així com l'aplicació de tecnologies com ara LIDAR 3D i Intel·ligència Artificial. El projecte també contempla el manteniment dels sistemes durant cinc anys.

Raúl Ripio, director general de Mobility & Technology d'Indra, ha destacat que “l'aposta contínua d'Indra per la millora tecnològica i la innovació ha estat crucial per aconseguir aquest contracte important a Carolina del Nord, que reforça el negoci de Mobility d'Indra als Estats Units i constitueix una referència única per optar per les nombroses oportunitats que ofereixen els organismes públics de transports del país”.

“L'associació de la nostra companyia amb Indra i l'Associació d'Internet i Televisió (NCTA per les sigles en anglès) ens permetrà oferir tecnologia de peatge d'avantguarda per als carrils Express Lanes de la I-485. El nostre equip està compromès a donar un suport excepcional de disseny, enginyeria i operacions que millorarà els sistemes de peatge de la via i garantirà l'eficiència als usuaris”, ha assenyalat Robert Suess, vicepresident i director general d'Infraestructura Intel·ligent de Parsons.

ÚS DE NOVES TECNOLOGIES

Amb l'aplicació de tecnologia LiDAR 3D, es recolliran dades sobre el tipus de vehicle i la seva trajectòria en temps real amb una alta precisió. Amb ells, la Intel·ligència Artificial realitzarà una lectura precisa i analítica completa per detectar-los, classificar-los i orquestrar a la resta de sistemes.

La solució d'Indra també serà capaç de millorar-ne el rendiment i “aprendre” mitjançant deep learning a mesura que es capturin més dades durant l'operació.

Indra ja té presència al negoci de la mobilitat dels Estats Units, havent posat en operació recentment una de les autopistes més avançades del país, la I-66 Outside the Beltway, amb sistemes de peatge free flow overhead, detecció automàtica de Vehicles d'Alta Ocupació (HOV, segons les sigles en anglès), tecnologia LiDAR i vehicle connectat. A més, ha implantat el sistema HOV als carrils express de les autopistes I-95, I-495 i I-395, al nord de Virgínia.

Noticias relacionadas

contador