Indra ha presentat aquest dimecres el seu Pla Estratègic 24-30, denominat Leading the Future, en què revela les seves línies mestres per convertir-se en la "multinacional espanyola de referència en Defensa i Aeroespacial i en Tecnologies Digitals Avanzadas". Per fer-ho, s'ha posat com a meta anar incrementant els seus ingressos fins a aconseguir, per al 2030, una xifra de negoci de 10.000 milions d'euros.
- 16,17€
- -0,12%
El seu pronòstic, segons apareix recollit a la presentació que la companyia remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), és passar dels ingressos de 4.300 milions obtinguts l'exercici 2023, a 6.000 milions per al 2026 i continuar ampliant la banda fins als esmentats 10.000 milions d'euros que s'han posat com a meta per al 2030.
Pel que fa a l'Ebitda, la seva projecció és passar d'un 10,3% el 2023, a superar el 12% el 2026 i aconseguir una millora, de manera que el 2030 superi el 14%. I el mateix passa amb l'Ebit: Indra preveu que passi del 8% de l'exercici passat, al 10% el 2026 i al 12% el 2030.
Sobre el flux de caixa lliure (free cash flow), la companyia projecta un increment gradual, igual que a les altres mètriques, de manera que passi dels 900 milions a l'acumulat 24-26, a una banda d'entre 2.000 i 2.500 milions d'euros a l'acumulat dels anys 27-30. D'aquesta manera, se superaran els 3.000 milions durant el període que comprèn el Pla Estratègic, és a dir, entre el 2024 i el 2030.
Indra també fa esment en aquest pla a la retribució a l'accionista. Tal com explica, el repartiment de dividends es mantindrà "acord amb les ràtios de 'payout' actuals (aproximadament el 20%), coherent amb l'estratègia de l'empresa". A més, també pel que fa als accionistes, la companyia assegura que les operacions de fusions i adquisicions que es duguin a terme durant el període "estaran alineades amb l'estratègia i la història de creixement, i seran beneficioses per als accionistes".
De fet, la companyia s'ha marcat com a objectiu destinar més del 75% de la despesa en adquisicions a l'àrea de Defensa i Aeroespacial, amb el focus posat a Espanya, Europa Occidental, Orient Mitjà i Amèrica del Nord.
NOUS SOCIS A MINSAIT
Així mateix, Indra ha aprofitat per clarificar què projecta per a la seva filial tecnològica Minsait. "S'espera que la potència de foc de Minsait augmenti amb l'arribada d'un nou soci", diu la companyia a la presentació, en què detalla que fins al 2026 confia a "reforçar les capacitats en tecnologies digitals" de Minsait i que la filial s'expandeixi "en geografies d'alt valor", com Europa i Orient Mitjà.
La visió d'Indra per a Minsait és la següent: vol que es converteixi en "un dels principals actors europeus i llatinoamericans de serveis d'IT", alhora que reequilibra "agressivament" la cartera "cap a les línies de negoci digitals més avançades", com són la Intel·ligència Artificial, el núvol, la ciberseguretat i altres tecnologies d'alt potencial (AR/VR, IoT, IT-OT, cadena de blocs).
A més, busca que Minsait augmenti la seva autonomia. En concret, Indra pretén que tingui "major autonomia operativa dins del grup, amb una governança específica", i per això busqui que s'associï amb "accionista(s) estratègic(s) minoritari(s) o majoritari(s) per impulsar un ambiciós pla de creixement". "El nou soci serà la pedra angular del pla de creixement i reposicionament de Minsait", afegeix Indra.
Destaca també la mobilitat com a "nova línia de negoci per aprofitar les capacitats de Minsait", que portarà a terme la "desinversió de negocis no essencials". En darrer lloc, Minsait "reforçarà les capacitats digitals de tot el grup per prestar serveis a altres negocis d'Indra".
FILIAL ESPACIAL
D'aquesta manera, canviarà l'estructura d'Indra, que passarà a tenir els departaments següents: Defensa, Gestió del Trànsit Aeri (ATM), Espai, Minsait (en què s'inclourà Mobilitat) i l'àrea de "nous negocis industrials", que la companyia encara no ha definit.
El que sí que ha explicat és que s'espera que la creació de la nova filial espacial es concreti entre el 2024 i el 2026 i que per al 2030 aconsegueixi una facturació al voltant de 1.000 milions d'euros. "El negoci espacial d'Indra serà la pedra angular d'una nova empresa amb capacitats integrals", afirma Indra, l'ambició de la qual és comptar amb una destacada "rellevància" a l'ecosistema espacial europeu. La nova filial serà, diu, una “empresa europea de primer nivell amb presència mundial”.
Cal recordar que Indra va presentar fa just una setmana els resultats del 2023, any durant el qual va guanyar 206 milions d'euros, un 19,7% més, i va complir tots els objectius que s'havia marcat. Va anunciar, a més, el pagament d'un dividend de 0,25 euros per acció, que es realitzarà el proper 11 de juliol. Les xifres reportades per la companyia van agradar, i molt, al mercat, en ser millors del previst, de manera que Indra es va disparar a la borsa i va marcar màxims històrics.