Indra es desploma i cau més d'un 10% després de publicar aquest dilluns, després del tancament del mercat, uns resultats "molt per sota del previst en EBIT recurrent", segons els experts de Renta4, que ja anticipaven abans de l'obertura un impacte negatiu d'aquests comptes en la cotització de la companyia.
- 16,35€
- -0,18%
Les xifres també s'han situat per sota del previst -encara que lleument- en ingressos (-1% enfront de l'estimat per Renta4 i el consens).
Indra va anunciar aquest dilluns un benefici de 48 milions d'euros en els nou primers mesos de 2016 enfront de les pèrdues de 561 milions del mateix període de fa un any. Les vendes en aquest període van caure un 6%, fins als 1.951 milions d'euros. L'EBITDA va aconseguir els 151 milions d'euros enfront dels 63 milions dels nou primers mesos de l'any i el marge EBITDA va quedar en el 7,7% enfront del 3,1% corresponent als primers nou mesos de 2015.
"Els resultats del tercer trimestre reflecteixen que l'entorn segueix sent complicat si bé els plans de reestructuració estan sent claus perquè, a nivell operatiu i de generació de caixa, els resultats mostrin avanços significatius", explica Iván San Felix, expert de Renta 4. Destaca Sant Felix que, per quart trimestre consecutiu no es registren provisions, "amb el que es va confirmant la volta cap a la normalitat".
Així i tot, Indra genera caixa per un import "modest" i els ingressos "segueixen mostrant feblesa". El fort nivell competitiu i el propi procés de reestructuració impacten negativament.
LES TENSIONS POLÍTIQUES AFECTEN
Les vendes a Espanya d'Indra (representen el 42% del total) en el tercer trimestre de 2016 van caure un 1% enfront del mateix període de fa un any en un context de feblesa en el sector públic i amb una comparativa "molt exigent", explica Sant Félix. En l'àmbit internacional, el negoci de Indra s'està veient afectat per la deterioració macro i polític en alguns països, principalment a Llatinoamèrica (Brasil) i AMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica), feblesa en alguns països depenents d'exportacions del cru i impacte negatiu de divises.
"Les vendes van descendir per causa de la situació macro, reposicionamiento comercial i dependència de les seves economies al petroli (Mèxic)", afegeixen des de Renda 4.
Per als propers trimestre, Iván San Félix explica que les perspectives haurien de millorar perquè la contractació avança a Europa (+11% en els nou primers mesos). La contractació manté el ritme de creixement d'1S 16 en créixer en 9M 16 +3% vs 9M 15 (+6% en divisa local). Per divisions, aT&D (Transport, tràfic, Defensa i Seguretat) +7% vs 9M 15 (+9% divisa local) i en TU (Energia, Financer, Telecom i AAPP) +0% (+5% divisa local). La contractació serà un dels punts en els quals més èmfasi posin el 2016.