indra dubai trafico aereo
Indra

Indra, a través de la seva empresa Indra Avitech, ha convertit el proveïdor de serveis de navegació aèria de Dubai (DANS) en un dels pioners en el desplegament del sistema SWIM (System Wide Information Management), la intranet que connectarà globalment tots els actors del món de l'aviació per facilitar una gestió molt més coordinada i eficient del trànsit aeri.

  • 17,18€
  • 2,38%

El proveïdor de serveis de navegació aèria ha escollit Indra per fer el salt a aquesta plataforma d'última generació que connectarà els diferents sistemes d'informació aeronàutica que utilitzen aeroports, proveïdors de serveis de navegació aèria, aerolínies, exèrcits de l'aire i proveïdors de serveis meteorològics.

"El sistema SWIM ha estat dissenyat per facilitar un intercanvi d'informació de forma fluida, de manera que les diferents parts involucrades en la gestió dels vols comparteixin una mateixa visió de la situació i puguin prendre decisions de manera més col·laborativa, ajudant-nos així a augmentar la seguretat i millorar la fluïdesa del trànsit”, ha explicat Jon Goyarzu, CEO d'Indra Avitech.

Ibrahim Ahli, director executiu adjunt de Dubai Air Navigation Services (DANS), ha afirmat que “Dubai continua invertint en les últimes tecnologies per continuar creixent i superar els desafiaments que planteja la provisió de serveis de navegació, així com per reforçar el seu lideratge i contribuir al desenvolupament de la indústria de l'aviació a tot el món".

Així mateix, ha afegit que "creiem i treballem per ser la institució líder al món. La innovació contínua de les nostres infraestructures i instal·lacions amb què prestem servei a la indústria de l'aviació són de gran importància per al nostre èxit i l'eficiència de les nostres operacions".

Amb aquest projecte, les dues companyies es converteixen en un referent per a la resta de proveïdors de serveis de navegació aèria del món, que durant els propers anys hauran de desplegar aquest nou sistema. També s'avancen en la definició dels primers casos d'ús del sistema a la regió, beneficiant amb això la resta del sector i contribuint a facilitar el treball dels reguladors.

Indra també treballa en la renovació del sistema de Gestió d'Informació Aeronàutica (AIM) de DANS, el sistema actualment en ús i que es connectarà en el futur a SWIM.

"Amb la renovació del programari dʻaquest sistema, DANS passa a comptar amb la versió més actualitzada, que compleix amb totes les especificacions ICAO i incorpora noves funcionalitats com una interfície dʻusuari molt més senzilla i atractiva, així com un nivell de ciberseguretat molt més robust", ha subratllat Indra.

L'actualització posa, a més, DANS en condicions de fer el salt al futur Digital NOTAM, el nou format estructurat que adoptaran aquest tipus d'alertes. Actualment, els missatges NOTAM tenen un format de text que fa molt difícil el processament dels ordinadors.

"Amb la seva digitalització, els missatges adoptaran formats que els ordinadors poden processar, automatitzant-ne la gestió. A més, la seva actualització serà més senzilla i la seva fiabilitat serà més gran. I el que és més important, el pilot podrà accedir de forma ràpida a la informació realment rellevant per al seu vol, assegurant-se que en coneix tots els detalls importants. Tot plegat redundarà en majors nivells de seguretat per al trànsit aeri mundial", ha conclòs Indra.

Noticias relacionadas

contador