ep archivo   sede de indra 20220224114004
INDRA - Archivo

Indra cau a la borsa davant la seva possible entrada al capital d'ITP Aero, empresa espanyola especialitzada en motors i components aeronàutics per al sector de la Defensa i la Seguretat.

  • 16,68€
  • 1,40%

El mes de febrer passat, Indra ja va baixar amb molta força després que la SEPI (Societat Estatal de Participacions Industrials) comuniqués el seu pla per elevar la seva participació al capital fins al 28%, des de l'actual 18,75%.

La SEPI, controlada pel Govern, és partidària que Indra entri al capital d'ITP Aero pel fet que és una empresa estratègica en matèria de seguretat. I després que el president del Govern, Pedro Sánchez, hagi confirmat que Espanya augmentarà la despesa a Defensa, aquesta operació encaixa en aquesta estratègia.

Segons informa El Economista, lndra negocia entrar a ITP amb un 15% del capital, com a soci majoritari del consorci industrial que comprarà el 30% del capital. Aquest és el percentatge que ha reservat el fons de Bain Capital, que ha comprat la companyia per 1.700 milions d'euros.

Tot i això, els experts de Renta 4 consideren que aquesta operació "no aportaria valor a Indra". Aquests dubtes expliquen el comportament negatiu d'Indra cada vegada que es publica el seu interès per entrar a ITP Aero.

Noticias relacionadas

contador