ep archivo   una tienda de la franquicia zara en barcelona a 7 de agosto de 2023 en barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

La gallega Inditex ha anunciat que tanca les 84 botigues franquiciades a Israel arran dels enfrontaments entre aquest país i Palestina. La companyia és aquest dimecres una de les que ho fan pitjor dins de l'IBEX.

  • 50,94€
  • -0,20%

La tèxtil està informant els seus clients a través de les webs de les diferents cadenes del tancament temporal dels establiments i de la situació de les devolucions i les comandes en línia.

Inditex compta amb botigues franquiciades de totes les marques de la companyia, excepte Oysho, a Israel. Per marques, la multinacional de moda n'hi té 26 de Zara, 25 de Pull&Bear, 15 de Bershka, 14 de Stradivarius, 2 de Massimo Dutti i 2 de Zara Home.

A les webs de les seves diferents marques que donen servei a Israel es pot llegir el missatge següent: 'Les nostres botigues romandran tancades temporalment i els terminis de devolució s'ampliaran 30 dies a partir de la seva reobertura'.

Amb motiu de l'atac de Rússia a Ucraïna, Inditex va tancar les 502 botigues a Rússia el març de l'any passat i també va frenar la seva activitat a Ucraïna. L'octubre, va anunciar que venia el seu negoci a Rússia a Daher i que cessava les seves operacions al país, encara que amb la possibilitat d'una col·laboració amb Daher a través d'un contracte de franquícies "en cas que es donessin en el futur unes noves circumstàncies".

H&M també va anunciar a l'estiu de l'any passat que començava el procés de liquidació del seu negoci a Rússia, amb un cost de 189 milions i, davant Inditex, que encara no ha donat una data, aquest estiu va dir que reobrirà gradualment les seves botigues a Ucraïna a partir del mes de novembre.

A la web d'H&M per a Israel no es diu res del tancament de les botigues, però sí que s'adverteix en un missatge que "a causa de la situació, hi pot haver retards en els terminis de lliurament".

Noticias relacionadas

contador