inditex le proprietaire de zara suspend ses activites en russie

La tèxtil gallega Inditex ha signat un acord amb Maersk per reduir la seva empremta de gasos amb efecte d'hivernacle procedent del transport marítim. Així, la companyia incorporarà combustibles alternatius a totes les rutes d'importació de mercaderia amb aquesta naviliera.

  • 50,38€
  • 0,00%

"A través del Programa ECO Delivery Ocean, Maersk reemplaça els combustibles fòssils als seus vaixells amb combustibles alternatius com el metanol verd o el biodièsel de segona generació a base de residus, que suposa una reducció estimada d'emissions de GEH per litre de més del 80% en comparació amb els combustibles convencionals”, apunten des d'Inditex.

De la mateixa manera, la companyia radicada a Arteixo ha destacat que el Programa ECO Delivery Ocean de Maersk "brinda als seus clients l'oportunitat d'utilitzar combustibles verds certificats per un cost fix al seu transport". A més, la reducció d'emissions és validada amb un certificat verificat externament i, en el futur, aquests sistemes de transport estaran exempts dels càrrecs del sistema de comerç d'emissions (EMTS) de la Unió Europea.

"Aquesta col·laboració és un gran exemple de com impulsar solucions innovadores amb socis especialitzats per lluitar contra el canvi climàtic. A través d'aquesta iniciativa conjunta amb Maersk, estem aconseguint avenços significatius en la reducció de les emissions associades amb el nostre transport marítim. Aquest projecte es alinea amb el nostre objectiu d'assolir les zero emissions netes el 2040 i contribueix a escalar combustibles alternatius amb una petjada de carboni significativament menor", afirma Abel López, director d'Importació, Exportació i Transport d'Inditex.

Del seu costat, Emilio de la Cruz, director general de l'Àrea Sud-oest d'Europa de Maersk, assegura que “estem orgullosos de tenir Inditex entre els nostres primers clients que assignen el 100% de la càrrega marítima entrant amb Maersk al nostre producte ECO Delivery, que garanteix una reducció significativa de les emissions de GEH gràcies als combustibles verds”. "Mantenim amb Inditex una llarga relació i coneixem la seva aproximació responsable i sostenible cap al transport. Aquest acord en relació amb la càrrega marítima és una bona notícia per al medi ambient i el clima", ha afegit.

La demanda actual del producte ECO Delivery de baixes emissions de GEH de Maersk és "alta i molt dinàmica". “Molts clients ens demanen una solució per reduir les emissions d'abast 3, i alguns clients ja estan comprant ara aquesta solució premium per a tota la càrrega. Estem feliços d'atendre aquesta demanda amb ECO Delivery de manera instantània”, afegeix De la Cruz.

Igual que Inditex, Maersk té l'objectiu d'assolir les zero emissions netes a totes les àrees de negoci per al 2040. A més de sumar-se al Programa ECO Delivery Ocean per al seu transport marítim, Inditex també està impulsant el transport multimodal i col·labora amb Maersk, Renfe i Cepsa en un pilot llançat l'estiu passat per a una nova solució ferroviària al sud d'Espanya.

Noticias relacionadas

contador