ep una de las tiendas de inditex en el dia que han comenzado las rebajas de invierno
Eduardo Parra - Europa Press

Inditex torna a ser aquest divendres un dels pitjors valors de l'IBEX (-4%, 20,2 euros) afectat per la guerra i l'impacte que aquesta té a l'exposició a Rússia i Ucraïna. Mentre Mango i H&M han anunciat que tanquen les seves botigues a Rússia, Inditex encara no ha comunicat res sobre això. El valor cau fins a nivells de març del 2020, acostant-se perillosament als mínims de la pandèmia (17,79 euros, registrats el 16 de març del 2020).

  • 53,22€
  • 1,60%

"La cotització d'Inditex crec que està descomptant un escenari excessivament dolent", explica a Bolsamanía Iván San Félix, analista de Renta 4.

Inditex té 527 botigues a Rússia (7,6% del total) i gairebé 80 a Ucraïna (1,1%, les va tancar a la setmana passada), segons les dades de l'última memòria de la tèxtil. La seva exposició a la zona, comptant les antigues repúbliques bàltiques, Bielorússia i Kazakhstan pujaria a aproximadament un 10%.

"En els pitjors moments de la pandèmia, el maig del 2020, Inditex va arribar a tenir només el 13% de botigues obertes i el negoci en línia funcionant bé. Sota aquest escenari, l'acció va caure fins a 20 euros. Ara està en aquests nivells quan el problema el té només al 10% de les botigues", explica San Félix.

Aquesta expert reconeix que la situació a Rússia és molt dolenta i afegeix que, encara que al país es pugui comprar amb normalitat, al final és un problema d'abastament. "El funcionament del negoci s'hi limitarà a l'estoc de les botigues", comenta. A més, destaca l'impacte de la caiguda del ruble als ingressos.

Mango va comunicar aquest dijous que cessa temporalment les seves operacions a Rússia, tancant les botigues pròpies i la plataforma en línia. De les 120 botigues que té al país, 65 són franquícies. Els franquiciats poden continuar operant en funció de la disponibilitat d'estoc. La multinacional sueca H&M ha donat l'ordre de tancar les 168 botigues que té a Rússia. Ho farà de manera temporal, encara que no ha posat data de reobertura.

Inditex publica els seus resultats del conjunt del seu any fiscal 2021 el proper 16 de març. El tercer trimestre fiscal la companyia va comunicar un creixement del 5% en el benefici net (1.228 milions) i del 6% en les vendes (7.389 milions). El marge brut es va situar al 60,9%. Inditex va superar previsions amb aquestes xifres.

Noticias relacionadas

contador