ep archivo   tienda zara del grupo inditex
EUROPA PRESS - Archivo

Inditex se situa aquest dimecres entre els valors de l'IBEX que més retrocedeixen després que diverses minoristes del sector tèxtil europeu hagin presentat unes xifres que han resultat decebedores i que els porten a caure a la borsa.

  • 50,38€
  • 0,00%

El fabricant alemany de roba esportiva Puma ha dit que espera que les vendes del segon trimestre creixin a una taxa percentual d'un dígit baix a mig, per sota de l'objectiu per a tot l'any, a causa dels alts nivells d'inventaris i dels desafiaments actuals al mercat.

La companyia espera que els seus beneficis i marges es vegin més pressionats a la primera part del 2023 que a la segona. A més, ha precisat que l'efecte divisa, l'activitat promocional i els preus de les primeres matèries seguiran llastrant la rendibilitat al llarg de l'any.

Els ingressos de Puma van pujar fins als 2.190 milions d'euros al primer trimestre, enfront dels 1.910 milions d'euros del 2022, per sobre dels 2.150 milions esperats pels analistes. El benefici net va caure un 3,4%, fins als 117,3 milions.

Per la seva banda, el grup francès de luxe Kering també cedeix a la borsa després que les seves vendes del primer trimestre augmentessin només un 1% enfront del 2,9% esperat. La seva marca estrella, Gucci, s'ha beneficiat menys que els rivals del repunt de l'activitat a la Xina i els ingressos van caure bruscament als EUA.

Les vendes de Kering van pujar fins als 5.080 milions d'euros durant els tres mesos fins a finals de març.

Noticias relacionadas

contador