inditex cycora

Inditex ha anunciat aquest dimecres que ha signat una aliança estratègica amb Ambercycle, una empresa emergent de materials innovadors amb seu a Los Angeles, per a la compra de cycora, un polièster reciclat procedent de tèxtils que ja ha fet servir en una col·lecció càpsula de Zara Athleticz, que surt avui al mercat. La companyia gallega pagarà més de 70 milions d'euros per comprar aquest material durant els propers tres anys.

  • 50,38€
  • 0,00%

Inditex adquirirà una part significativa de la producció anual de cycora, que està fet a partir de residus postindustrials i postconsum de polièster.

Aquest compromís de compra "permetrà donar suport a la construcció de la primera fàbrica de regeneració tèxtil a escala comercial d'aquesta empresa emergent nord-americana", explica Inditex en una nota, en què detalla que l'aplicació a escala de la innovadora tecnologia de regeneració molecular d'Ambercycle "ajudarà a millorar la disponibilitat i accessibilitat de materials sintètics reciclats a la indústria tèxtil".

De fet, s'espera que aquesta primera planta comercial de cycora comenci a operar al voltant del 2025, "permetent incorporar aquesta fibra a l'oferta de productes d'Inditex durant els tres anys següents".

Inditex afirma que el seu objectiu és que el 100% dels seus productes tèxtils estiguin fets exclusivament de materials amb menys empremta ambiental el 2030. Com a part d'aquest compromís, el grup estima que per a aquesta data, el 25% de les seves fibres siguin materials de nova creació que avui no existeix a escala industrial. És el cas de cycora, que ajudarà a substituir el polièster tradicional.

Precisament, com a part d'aquest acord, Zara Athelticz llança aquest dimecres a la seva web la seva primera col·lecció càpsula en col·laboració amb Ambercycle, amb peces tècniques elaborades amb fins a un 50% de contingut de cycora. "Aquesta col·lecció és un exemple de l'immens potencial dels materials innovadors per crear productes altament funcionals amb menys impacte ambiental", ha destacat Inditex.

"L'ambiciós objectiu d'Ambercycle és avançar en circularitat reemplaçant el polièster verge a la indústria per cycora regenerada de tèxtil a tèxtil. La nostra associació amb Inditex representa un salt monumental cap a la consecució de la circularitat a escala a la indústria de la moda", ha apuntat Shay Sethi, CEO d'Ambercycle.

Per la seva banda, Javier Losada, director de sostenibilitat d'Inditex, ha destacat que al grup "estem compromesos amb assolir la circularitat a la indústria de la moda. Volem impulsar la innovació per escalar noves solucions, processos i materials que ens ajudin a aconseguir el reciclatge de residus tèxtils. La innovadora tecnologia de regeneració molecular d'Ambercycle transforma els tèxtils de polièster al final de la seva vida útil en noves fibres, reduint de manera efectiva els residus i les emissions associades a la seva producció”.

Noticias relacionadas

contador