ep archivo   la presidenta de inditex marta ortega
M. Dylan - Europa Press - Archivo

Els estrategs de Bank of America (BofA) confien en Inditex, i així de clar ho han deixat al seu últim informe, en què no només eleven el consell sobre la companyia a comprar des de neutral, sinó que també han millorat el preu objectiu que atorguen als títols de la companyia fins als 43 euros, des dels 37 euros anteriors, esdevenint així els analistes que donen a la companyia de moda espanyola el preu objectiu més elevat del mercat.

  • 50,38€
  • 0,00%

Aquests experts creuen que el grup gallec "ha entrat, i està reforçant, un cicle virtuós que impulsa un significatiu guany de quota de mercat amb marges líders al sector". I, com diuen, això vol dir dues coses.

En primer lloc, veuen un "risc de pujada dels beneficis" i ara situen les estimacions d'EBIT entre un 5% i un 15% per sobre de les previsions per al període 2024-2026.

En segon lloc, creuen que "cal una revaloració, atès que el PER actual de 20x a 12 mesos és un 25% inferior a l'anterior a la crisi, en un moment en què el domini del grup al mercat minorista de la confecció és més visible que mai”.

"La valoració no reflecteix l'impuls d'Inditex", comenten els analistes de BofA, que apunten que és "injust" atès que el creixement dels ingressos de la companyia espanyola és "més ràpid" que el dels seus parells "i continuarà superant la indústria". Destaquen que "hi hauria d'haver una correlació entre el creixement dels ingressos i la valoració".

Però també apunten que és injust tenint en compte la “major rendibilitat del negoci en comparació amb la resta del sector”. "Més enllà del creixement, també és important destacar que Inditex seguirà sent altament rendible i registrarà marges superiors als de la resta de la indústria, cosa que creiem que també s'hauria de veure reflectit en el múltiple de valoració".

Per posar les coses en context, comenten, les accions d'Inditex van assolir un múltiple màxim de PER superior a 30x el 2015, en un moment en què el creixement dels ingressos futurs i els marges operatius estaven en línia amb allò que el grup està experimentant avui, “destacant el que creiem que és un descompte injust”.

Actualment, expliquen, "la valoració d'Inditex s'acosta a mínims de deu anys", i la prima d'Inditex davant dels seus parells "és massa petita", perquè si s'analitza la valoració en relació amb la mitjana del sector (H&M, Fast Retailing, Hugo Boss, Gap, VF Corp, Levi's, PVH i Urban Outfitters), les accions d'Inditex solien cotitzar de mitjana a un ritme 9 vegades més gran entre 2013 i 2020 (amb un rang de 3 a 15 girs superiors).

"Aquesta prima ara s'ha reduït substancialment i només arriba als 6 girs", comenten els experts del banc nord-americà. Segons la seva opinió, "la reducció de la valoració sembla injustificada".

Per això han decidit actualitzar les seves estimacions sobre la companyia, de manera que ara contemplen uns ingressos entre un 2% i un 8% superiors per al període 2024-2026 i han elevat també la previsió d'EBIT entre un 1% i un 12% per al mateix període. Aquestes projeccions més altes són les que han propiciat la millora del preu objectiu i la recomanació sobre les accions d'Inditex.

I els analistes de BofA també han elevat la seva previsió de taxa de creixement terminal del 2% al 3%, ja que "tenim una convicció més gran que el grup és capaç de captar més quota de mercat i creixement al llarg del cicle". "Deixem tots els altres components del nostre marc de valoració sense canvis, amb un WACC del 9%", apunten.

"Ara estem entre un 5% i un 15% per sobre del consens sobre l'EBIT del període 24-26. Per a l'any fiscal 24 (que finalitza el 24 de gener), estem un 3% per sobre del consens en ingressos i un 4% per sobre a EBIT. Durant l'any fiscal 25-26, estem entre el 10%-14% per sobre del consens per a EBIT”, comenten.

Noticias relacionadas

contador