ep archivo   la presidenta de inditex marta ortega y el consejero delegado de inditex oscar garcia
M. Dylan - Europa Press - Archivo

El benefici net d'Inditex al primer trimestre fiscal (de l'1 de febrer del 2024 al 30 d'abril del 2024) va créixer un 10,8%, fins als 1.294 milions d'euros. Les vendes van augmentar un 7,1%, fins als 8.150 milions d'euros. Les vendes a tipus de canvi constant van millorar el 10,6%. La companyia ha dit que les col·leccions Primavera/Estiu han estat "molt ben rebudes" pels clients.

  • 46,36€
  • -0,26%

El marge brut va créixer un 7,3%, fins als 4.940 milions d'euros, i es va situar al 60,6% (+13 punts bàsics respecte al primer trimestre del 2023).

Les despeses operatives es van incrementar un 6,4%, per sota del creixement de les vendes. Si s'hi inclouen tots els càrrecs per arrendaments, les despeses operatives van créixer 110 punts bàsics per sota del creixement de les vendes, ha precisat la companyia.

Les vendes a la botiga i en línia a tipus de canvi constant entre l'1 de maig i el 3 de juny de 2024 han crescut un 12%

El resultat operatiu (EBITDA) va créixer un 8%, fins als 2.370 milions d'euros. L'EBIT va pujar un 10,3%, arribant als 1.636 milions d'euros, i el benefici abans d'impostos, un 11,1%, situant-se en 1.672 milions d'euros.

La tèxtil ha afegit que, a causa del fort exercici operatiu, "la generació de caixa ha crescut de manera destacada". També ha indicat que, a causa d'aquest fort exercici operatiu, l'inventari va caure un 3% el 30 d'abril.

Al primer trimestre, Inditex ha realitzat obertures a 28 mercats. La companyia va obrir el 29 de febrer a Tashkent City Mall les seves primeres botigues a Uzbekistan. El 3 d'abril, va reobrir 19 botigues de set formats i va reiniciar la venda en línia a Ucraïna. En total, s'han reobert 48 botigues en aquest mercat.

Al tancament del primer trimestre, Inditex operava 5.698 botigues.

DIVIDEND I JUNTA

El Consell d'Administració d'Inditex proposarà a la Junta General d'Accionistes l'aprovació d'un dividend d'1,54 euros per acció amb càrrec als resultats del 2023. El dividend es compon de dos pagaments iguals de 0,77 euros per acció: el primer es va abonar el 2 de maig i el segon es farà el 4 de novembre.

La Junta General Ordinària d'Accionistes se celebrarà el proper 9 de juliol. S'hi proposarà la renovació de Denise Kingsmill i el nomenament de Belén Romana García com a conselleres independents.

Es proposarà també el nomenament de Flora Pérez Marcote com a consellera dominical. Flora Pérez Marcote ha estat la representant al Consell d'Inditex de Pontegadea Inversions (el braç inversor del fundador i propietari d'Inditex, Amancio Ortega), el mandat del qual no serà renovat a causa d'una modificació introduïda a la Llei de Societats de Capital, segons ha detallat la companyia.

Finalment, la consellera Anne Lange deixarà el Consell d'Administració en concloure el termini de durada del mandat el dia 14 de juliol.

Així mateix, el Consell d'Administració d'Inditex proposarà a la Junta la reducció del mandat dels consellers nous a dos anys. La nova durada del mandat dels membres del Consell i la composició d'aquest “estan alineats amb les millors pràctiques de govern corporatiu”.

AVANÇ DE VENDES I PERSPECTIVES

Les vendes en botiga i en línia a tipus de canvi constant entre l'1 de maig i el 3 de juny del 2024 han crescut un 12% respecte al mateix període del 2023.

Inditex ha dit que continua veient “grans oportunitats de creixement”. "Per portar el nostre model de negoci al següent nivell i ampliar encara més la nostra diferenciació, estem desenvolupant diferents iniciatives a totes les àrees clau per als propers anys".

Noticias relacionadas

contador