ep archivo   el consejero delegado de inditex oscar garcia maceiras 1i y la presidenta de inditex
M. Dylan - Europa Press - Archivo

Inditex ha presentat els resultats dels primers nou mesos de l'any, alhora que ha elevat les guies del marge brut per a tot l'exercici. Els analistes creuen que, "tot i la desacceleració prevista durant els propers trimestres, un bon control de costos juntament amb la capacitat d'elevar preus defensen els marges a nivells màxims històrics", diuen a Bankinter.

  • 52,06€
  • 2,20%

Segons es reflecteix als comptes, el marge brut augmenta 160 punts bàsics, fins al 61,7%, i el marge EBIT 190 punts bàsics, fins al 23,1%. A més, el grup ha elevat les guies del marge brut per a l'exercici 2023 i espera que sigui 75 punts bàsics superior al 2022.

Els experts consideren que amb presència a 213 mercats i baixa quota de mercat en un sector molt fragmentat, "el potencial de creixement orgànic és elevat". A més, "la flexibilitat del model de negoci juntament amb l'aprovisionament a proximitat permet una ràpida adaptació a les demandes dels clients".

Sobre el nou pla d'inversions (1.600 milions d'euros a l'any), assenyalen que eleva el potencial de creixement anual fins a entre el 4% i el 6% sumat a un increment d'espai entre l'1% i el 2%. Estimen que la generació de cash flow lliure "es mantindrà resilient i una forta posició de caixa neta, propera als 11.500 milions d'euros, permetran una contínua millora de la remuneració als accionistes".

Per això, mantenen la recomanació de compra sobre Inditex i el preu objectiu de 39 euros. "Els múltiples actuals no són exigents per a un valor amb creixement i marges elevats sostenibles", afegeixen.

Per part seva, els analistes de Sabadell destaquen que el marge brut millora més del que s'esperava, "cosa que unida a la bona gestió de costos situa l'EBIT en 2.028 milions d'euros". "Les indicacions de vendes del quart trimestre (des de l'1 de novembre fins a l'11 de desembre) són positives i eleven l'objectiu 2023 de marge brut, "cosa que hauria de servir per mantenir el positiu momentum del valor". En aquest cas, comparteixen la recomanació de compra.

A Renta 4 fan referència als objectius per a tot 2023. Creuen que el més rellevant és que la directiva ha elevat la previsió de marge brut, "amb la qual cosa preveuen que arribi al 57,75%". Segons la seva opinió, els resultats mostren menys fortalesa d'ingressos que els trimestres anteriors, però aconsegueixen superar previsions a nivell operatiu i net recolzats en la millor evolució del marge brut.

Col·loquen en revisió tant el preu objectiu com la recomanació que abans situaven als 37,5 euros i sobreponderar.

"Si bé Inditex ha tingut èxit amb els augments de preus, particularment a Europa, els nostres experts suggereixen que podria haver-hi espai limitat per a noves pujades", comenten, per part seva, a Third Bridge. Afegeixen que l'enfocament de Zara a ubicacions de botigues de primer nivell i el tancament de les més petites té com a objectiu millorar l'experiència de compra i elevar la marca. "No obstant, els nostres experts adverteixen que Zara hauria d'evitar tancaments ràpids en mercats on la seva presència en línia encara no és prou forta".

"Inditex va aconseguir captar clients sensibles als preus durant la desacceleració econòmica. No obstant això, Zara està intentant millorar la seva marca a través d'ofertes de moda de més qualitat. Els nostres experts creuen que aquesta estratègia els pot ajudar a mantenir la seva quota de mercat sense entrar a batalles de preus directes amb Shein". "L'enfocament omnicanal promet augmentar el valor de vida del client i les oportunitats de vendes addicionals. No obstant, Inditex no té estratègies clares per implementar programes de fidelització i tàctiques de personalització", afirmen.

Per acabar, des d'interactive investor opinen que es tracta d'un conjunt de resultats mixtos. Per una banda, Inditex ha lluitat amb vendes més lentes impulsades per un clima inusualment càlid. "No obstant, el grup gaudeix actualment d'un repunt de la demanda durant l'important trimestre daurat del comerç al detall, gràcies a la forta demanda de regals de Nadal que hauria d'ajudar a donar suport al marge de beneficis per a tot l'any".

Tot i això, "tot i la seva intel·ligent estratègia de preus i inventaris, no és immune a aquests vents en contra que estan començant a manifestar-se en termes d'ingressos més febles".

Noticias relacionadas

contador