• Considera que és una alternativa atractiva als baixos rendiments de la renda fixa d'alta qualitat
  • La cartera està formada per accions que no depenen del cicle
brokers-inversores

Els gestors s'han posat mans a l'obra per reconfigurar les seves carteres de cara a l'últim trimestre de l'any, després de les turbulències viscudes en renda variable que tant ha dificultat la seva feina. A EDM Inversión, l'aposta en borsa europea passa per empreses de gran capitalització.

  • 23,56£
  • -0,34%

DSV

  • 1.495,00 DKK
  • 0,67%
  • 51,36€
  • 0,55%
  • 735,70kr
  • 1,66%

"L'aposta d'EDM Strategy per companyies europees d'elevada capitalització es perfila com una alternativa atractiva als baixos rendiments que ofereix la renda fixa d'alta qualitat en l'actual entorn de baixos tipus d'interès", explica la gestora independent que és ja un clàssic en la indústria d'actius sota gestió.

El fons EDM Strategy, d'accions europees, va gaudir de rendibilitats anuals positives entre 2012 i 2015. En aquest últim any va aconseguir un 8,83%. No obstant això, les coses van pitjor el 2016 en un entorn molt més complex, amb un rendiment negatiu del 10%.

L'aposta de EDM Strategy per companyies europees d'elevada capitalització es perfila com una alternativa atractiva als baixos rendiments que ofereix la renda fixa d'alta qualitat

El vehicle, gestionat per Beatriz López i Teresa Watkins segons les dades de Morningstar, mostra les seves principals apostes de cara a recuperar terreny perdut, amb les de reconfigurar una cartera que cotitza a un múltiple de 18 vegades el flux de caixa lliure que generarà durant 2016. "És a dir, si en acabar l'any, i després de realitzar les inversions necessàries per mantenir el negoci en funcionament, les companyies que componen el nostre fons decidissin repartir tot el benefici generat, rebríem una rendibilitat per dividend superior al 5,5%", expliquen a la gestora.

POTENCIAL DE CREIXEMENT

Entre les firmes amb més inversió hi ha Inditex. El gegant tèxtil "té un important potencial de creixement en altres mercats", ja que "el seu principal mercat continua sent Espanya", argüeixen a EDM. "En el cas dels Estats Units, el seu canal de distribució online genera ja uns marges similars a les botigues físiques. No obstant això, atès que es tracta d'un model de negoci menys intensiu en capital, els retorns sobre la inversió són encara més alts", afegeixen.

Aquests mateixos arguments porten la gestora a apostar per Diageo, companyia britànica líder en licors. A EDM recorden que obté un 75% del seu benefici a Amèrica del Nord i Europa, però "fa anys que inverteix en països emergents, construint una inigualable plataforma per obrir-se pas entre els consumidors de licors d'alta gamma en aquelles regions en què viu el 80% de la població mundial".

El fons busca obtenir benefici a través de companyies poc exposades al cicle econòmic, amb la qual cosa també té exposició important al sector biosanitari. Un exemple d'això és la danesa Novo Nordisk, "un dels principals distribuïdors d'insulina del món amb un gran potencial de creixement".

Sense sortir de Dinamarca, l'empresa de logística i transport DSV és una altra de les apostes, "especialment després de la recent adquisició del 50% d'UTI Worldwide". "L'encert del seu equip directiu per a realitzar la integració ha revaloritzat l'acció un 33% des de l'anunci de la compra fa un any", afirmen.

contador