ep archivo   una mujer sale de una tienda oysho del grupo inditex a 5 de marzo de 2022 en madrid
A. Pérez Meca - Europa Press - Archivo

Els analistes de Credit Suisse han retallat la valoració d'Inditex fins als 20,50 euros per acció des dels anteriors 24 euros. Encara que des del banc suís esperen uns bons resultats al segon trimestre fiscal, anticipen que els propers trimestres seran molt desafiadors per a la cadena de moda.

  • 53,70€
  • -1,61%

En aquest sentit, els seus experts adverteixen sobre l'acompliment d'Inditex per als propers 18 mesos per l'afebliment de la demanda, l'augment en els costos dels consums i les despeses de venda, els tipus de canvi adversos i la inflació.

Simultàniament, consideren que la sortida definitiva de Rússia suposaria presumiblement noves amortitzacions i costos addicionals de tresoreria. A més, consideren que les previsions de creixement als mercats emergents han disminuït sensiblement.

Tot això malgrat que han augmentat la seva estimació de beneficis per a aquest exercici per reflectir "un altre trimestre sòlid, amb bona execució en un entorn benigne".

Tot i això, afegeixen que "la perspectiva de la demanda s'està debilitant, amb comparacions molt difícils al proper any, i encara que es van acceptar els primers augments de preus al primer semestre, en una categoria anteriorment deflacionària, hi ha poques garanties que els augments de preus de dos dígits al segon semestre i al proper any tinguin èxit".

Segons la seva opinió, els resultats del proper 14 de setembre seran importants per a la cotització d'Inditex, amb el focus centrat en una possible desacceleració de les vendes a l'inici del tercer trimestre fiscal i en una possible pressió sobre el marge brut al segon trimestre.

Noticias relacionadas

contador