• N’han reduït dràsticament el preu objectiu fins als 24 euros des dels 35
  • Inditex "s'ha convertit en un dels títols més qüestionats sota la nostra cobertura", assenyalen des de Berenberg
amancio ortega 032017 itx
Bolsamanía.

Inditex és, amb diferència, el pitjor valor de l'IBEX aquest divendres, amb caigudes del 2,5% (29,10 euros), després de la dràstica retallada de valoració dels analistes de Berenberg. Les caigudes en la tèxtil gallega estan impedint l’IBEX continuar amb el seu rebot tot i que, de moment, el selectiu espanyol es manté per sobre dels 10.000 punts (-0,40%. 10.054 punts).

  • 51,86€
  • -0,12%

Els analistes de Berenberg han fet una dràstica retallada de la seva valoració sobre la companyia d'Amancio Ortega en un informe en què assenyalen que, al capdavall, "la tèxtil és humana". Aquests experts han rebaixat el seu consell fins a 'vendre' des de 'mantenir' i han reduït considerablement el seu preu objectiu (des dels 35 euros fins als 24 euros). L'actual preu objectiu implica atorgar a la companyia un potencial de caiguda del 20% des dels seus nivells actuals de cotització.

Els analistes comencen a 'témer' l'impacte de l'èxit d'Amazon i altres 'internet players' sobre companyies palanquejades en la distribució física, com és el cas d'Inditex

"Les accions d'Inditex han caigut un 18% des que vam rebaixar el consell fins a 'mantenir' el 16 de juny i ara s'ha convertit en un dels títols més qüestionats sota la nostra cobertura", assenyalen aquests experts.

Inditex segueix mantenint el favor del consens d'analistes. El 58% dels experts que cobreixen la companyia aconsella comprar, segons recull FactSet, mentre que només un 9% recomana 'vendre'. El 35% té un consell de 'mantenir'. Tot i així, cal assenyalar que, el passat mes d'abril, el 81% dels experts aconsellava 'comprar' Inditex i que aquest percentatge s'ha anat reduint progressivament fins a l'actual percentatge del 56%. Pel que fa al preu objectiu mitjà que els experts tenen sobre Inditex, aquest se situa als 35,67 euros, molt per sobre del preu que li atorga Berenberg. Aquest preu implica un potencial de pujada de la tèxtil el 22% des dels nivells actuals de cotització.

Inditex no està vivint un dels seus millors anys en borsa. Des del començament de 2017, els títols de la tèxtil gallega acumulen una caiguda del 8%. Els últims resultats presentats per la companyia al setembre, corresponents al primer semestre del seu exercici fiscal (des de l'1 de febrer fins al 31 de juliol) van decebre en veure 'pressionats per l'apreciació de l'euro. La companyia va comunicar llavors un benefici net durant el període referit de 1.366 milions, un 9% més. Les vendes totals es van situar als 11.671.000, cosa que implica un creixement de l’11,5%. "Tot i que els resultats de la primera meitat de l'any s'han presentat en línia amb l’estimat, la desacceleració de les vendes comparables i l'estrenyiment del marge brut són aspectes més preocupants", assenyalaven els experts de Bankinter amb motiu de la presentació d'aquestes xifres. En general, els analistes comencen a 'témer' l'impacte de l'èxit d'Amazon i altres 'internet players' sobre companyies palanquejades en la distribució física, com és el cas d'Inditex. "Les cotitzacions dels 'retailers' i els 'apparel retailers' americans pateixen severament aquest any, sobretot des de la compra de Whole Foods per part d'Amazon abans de l'estiu, i han contagiat, encara que suaument, companyies europees", assenyalen els analistes de Bankinter.

Noticias relacionadas

contador