1643290783 apertura de adidas outlet en the outlet stores alicante

Inditex és un dels pitjors valors de l'IBEX aquest divendres. Alguns experts expliquen aquestes retallades per la advertència de beneficis anunciada avui per una altra minorista, Adidas, que s'enfonsa un 7% a la borsa alemanya després de retallar les seves estimacions per al 2022 a causa de la feble demanda.

  • 227,10€
  • 3,13%
  • 52,06€
  • 2,20%

Adidas ha explicat la rebaixa d'expectativa al·legant debilitat a la Xina, desacceleració als mercats occidentals i els costos no recurrents de la sortida de Rússia. El cessament d'operacions al país tindrà un impacte de -500 milions en el benefici del 2022.

La companyia preveu ara un creixement d'ingressos a tipus de canvi constant per al conjunt de l'any d'un “dígit mitjà” enfront d'“un dígit mitjà/alt” prèviament, un marge operatiu de 4% enfront del 7% anterior i un benefici net de 500 milions enfront dels 1.300 milions previs.

Així mateix, Adidas ha anunciat resultats preliminars del tercer trimestre (els comptes definitius es coneixeran el 9 de novembre), que mostren un creixement de les vendes del 4% (en línia amb el segon trimestre), amb caigudes de doble dígit a la Xina, i un marge EBIT del 8,8% (enfront de l'11,8% al segon trimestre).

Els experts de Banc Sabadell subratllen que aquest anunci suposa la tercera advertència de beneficis d'Adidas des del començament d'any, cosa que continua afegint pressió no només de cara a la recuperació dels marges sinó al compliment del Pla Estratègic a 2025. El banc anticipa més caigudes per a Adidas malgrat que registra un enfonsament anual del 55%, "almenys fins que comenci a donar senyals de millora a la tendència a la Xina, que és el principal catalitzador".

Bankinter també subratlla que és la tercera advertència de beneficis d'Adidas l'any. "Des de la venda de Reebok, l'agost del 2021, la companyia no ha aconseguit complir els objectius del seu pla estratègic, cosa que ha forçat el relleu del conseller delegat el 2023", destaquen aquests analistes. El posicionament a la Xina, que representa aproximadament el 20% de les vendes, s'ha debilitat als últims dos anys, cosa que ha empès la companyia a reduir les seves previsions de beneficis tres vegades.

"Creiem que la debilitat persistent a la Xina respon no només a factors conjunturals per la Covid i l'atonia de l'economia, sinó també a la pèrdua de quota de mercat enfront dels rivals locals", expliquen.

"Els riscos es mantenen a l'alça en un entorn de menys confiança i poder adquisitiu dels consumidors i la manca de visibilitat a la Xina", conclouen.

Noticias relacionadas

contador