ep tienda de zara cerrada un dia despues de que el gobierno anunciara las medidas de desescalada por
Eduardo Sanz - Europa Press

Inditex obrirà des d'aquest dijous algunes botigues de menys de 400 metres quadrats de les seves diferents marques a diferents punts de la geografia espanyola, encara que ho farà amb cita prèvia, amb atenció personalitzada i amb horari preferent per als majors de 65 anys, segons han informat a Europa Press fonts de la companyia.

D'aquesta forma, el gegant tèxtil comença la reobertura de les seves botigues amb totes les mesures de seguretat i higiene fixades pel Govern a la fase zero per als empleats i clients, entre les quals figuren dispensadors automàtics de gel hidroalcohòlic a la porta dels establiments, senyalització per respectar la distància social, higienització d'emprovadors, dels quals desapareixen les fitxes, o mampares a les caixes.

Als establiments que obrin les seves portes en la fase zero, la cita prèvia és obligatòria i es concertarà a través d'un telèfon o email que figurarà als aparadors. De fet, la visita a l'establiment serà de mitja hora, amb un màxim de quatre clients a l'interior.

En concret, Inditex ha obert aquest dijous algunes botigues de totes les seves marques, entre elles del seu vaixell almirall Zara (la situada a Juan Flórez de la Corunya, la d'home situada a la Plaza de Galícia de Santiago de Compostel·la i una altra a Oviedo). Precisament, la companyia compta amb poc més d'una desena de botigues Zara amb menys de 400 metres quadrats, tenint en compte que la majoria s'han absorbit per poder obrir botigues de més grandària.

La intenció del grup, que ja ha obert també algunes botigues a Alemanya, Holanda i Àustria, és l'obertura gradual dels seus establiments, ara els inferiors a 400 metres quadrats i amb cita prèvia, i a la fase 1, que arrencarà l'11 de maig a determinades zones, estaran operatives més botigues.

A la fase un es podrà accedir als establiments sense cita prèvia, amb un aforament limitat del 30%, entre altres mesures, mentre que a la fase 2, que s'iniciarà previsiblement el 25 de maig si es compleixen els marcadors, obriran les botigues situades als centres comercials.

D'altra banda, CCOO ha indicat que la companyia ja ha informat que tots els centres logístics aniran incrementant les seves hores gradualment i en funció de les necessitats de cada cadena, sent l'objectiu marcat pel grup que tots els centres logístics estiguin operatius al 100% l'1 de juny aproximadament.

Les direccions dels centres logístics de Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Plataforma Cabanillas, Oysho i Zara Home, així com Zara Logística, Plataforma Europa, Plataforma Meco i Plataforma León estan convocant, o ja ho han fet, a la part social de cada centre, per a informar dels detalls d'aquest retorn a la nova normalitat.

Per a CCOO, continuarà sent prioritari la seguretat i salut dels treballadors d'Inditex en aquesta nova fase, "com ho ha estat durant tot el procés, des que va començar la crisi sanitària a Espanya".

Segons ha explicat el sindicat, l'increment de l'activitat als centres logístics està lligada a l'increment de l'activitat a les botigues del grup tant a Espanya com al conjunt d'Europa i, en general, a la resta del món.

Noticias relacionadas

contador