ep el consejero delegado de repsol josu jon imaz durante una ponencia en el campus faes 2023 en el
Ricardo Rubio - Europa Press

"Estem rebutjant invertir en determinades fonts d'energia per raons ideològiques, no tecnològiques ni científiques", ha assenyalat el conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz, durant la celebració de la jornada anual per a inversors ESG. I considera que “hem de replantejar-nos la transició energètica a Europa”.

  • 11,60€
  • -0,94%

Creu que "la transició energètica necessita un marc regulador capaç d'aportar certesa i estabilitat. Una regulació estable fomenta la rendibilitat. Les normes actuals de la Unió Europea són massa complexes i frenen les inversions".

Imaz també ha demanat una transició que no es basa en prohibicions o vetos, sinó en deixar que totes les solucions tecnològiques competeixin o es complementin entre si i demostrin la seva vàlua sense prejudicis ideològics i sense rebutjos. "Els consumidors acaben pagant més per l'energia que necessiten i les indústries amb un alt consum energètic lluiten per competir als mercats globals, havent de tancar o deslocalitzar-se a altres regions", ha expressat.

El conseller delegat de Repsol ha advocat per un enfocament més holístic de la transició energètica a Europa per superar els reptes que presenta un entorn complex i en canvi constant i garantir així una resposta equilibrada al trilema energètic: energia sostenible, segura i assequible per a ciutadans i empreses.

Aquest esdeveniment, a la vuitena edició, té com a objectiu establir les bases d'una cooperació transparent amb els grups d'interès rellevants per a la transició energètica. Actualment, el 37,1% de la base accionarial institucional de Repsol són inversors ESG, fet que suposa quadruplicar el número del 2016 i situar l'empresa com un dels líders del sector.

Durant la jornada, directius de l'empresa han presentat als inversors detalls sobre els avenços en la producció de combustibles renovables i productes circulars, i també en el desenvolupament d'altres oportunitats baixes en carboni.

Noticias relacionadas

contador