ep archivo   almirall
EUROPA PRESS - Archivo

Almirall ha presentat noves dades al Congrés de l'Associació Europea de Dermatologia i Venereologia (EADV) que demostren que Ilumetri® (tildrakizumab) millora significativament el benestar dels pacients amb psoriasi, així com el benestar dels seus familiars.

  • 8,56€
  • 0,53%

Els nous resultats del primer estudi clínic en dermatologia que avalua les millores al benestar dels pacients com a criteri de valoració principal, revelen que al voltant del 40% dels pacients amb psoriasi en plaques de moderada a greu mostraven símptomes depressius a l'inici de l'estudi.

En aquest sentit, tildrakizumab ha demostrat per primera vegada una millora del benestar dels pacients, assolint nivells similars als de la població general després de 16 setmanes de tractament i que s'han mantingut fins a la setmana 28.

A més, tildrakizumab ha reafirmat la seva efectivitat, millorant també la qualitat de vida relacionada amb la salut (CVRS) dels pacients, amb altes taxes de satisfacció amb el tractament en pacients amb psoriasi en plaques de moderada a greu després de 28 setmanes en un entorn real, sense nous senyals de seguretat i amb un perfil de seguretat coherent amb assaigs clínics aleatoritzats (ECA) previs i estudis de pràctica clínica.

Aquest estudi ha demostrat per primera vegada l'impacte de la psoriasi en el benestar social i emocional dels familiars del pacient, cosa que subratlla les necessitats no cobertes existents no només en el tractament de les persones amb psoriasi, sinó també de les famílies. Tildrakizumab va millorar significativament el benestar dels familiars al cap de 28 setmanes.

D'altra banda, noves dades demostren que tildrakizumab millora altres resultats importants reportats pels pacients o Patient Reported Outcomes (PROs), com la qualitat del son, que està molt correlacionada amb la picor, el dolor, la qualitat de vida i la productivitat laboral, i no amb el PASI (índex d’intensitat i extensió de la psoriasi). Els resultats també han indicat que tildrakizumab presenta una efectivitat i seguretat similars amb independència de les característiques inicials dels pacients. Aquestes noves dades subratllen la importància d'avaluar altres criteris de valoració a més dels símptomes de la pell per garantir un enfocament holístic del tractament de la psoriasi.

Almirall també ha comunicat els resultats de l'estudi TILOT, que demostren l'efectivitat i la seguretat sostingudes de tildrakizumab durant 2 anys en pacients amb psoriasi en plaques de moderada a greu a la pràctica clínica habitual, incloent-hi àrees de difícil tractament i millores de la picor. Això s'ha vist reflectit en millores significatives a tots els paràmetres mesurats, incloent-hi la satisfacció amb el tractament i la qualitat de vida.

Noticias relacionadas

contador