ep un vehiculo de handling de iberia
Eduardo Parra - Europa Press

Les últimes dades actualitzades per Iberia sobre la vaga del personal de serveis de terra (handling) als aeroports espanyols mostrava, fins a les 18.00 hores d'aquest diumenge, un seguiment del 20,2% de mitjana. El tercer dia de protesta, a més, la companyia ha destacat que seguia la "normalitat", ja que la puntualitat dels seus vols era del 82% i la regularitat n'ha arribat al 100%.

Per aquest diumenge el grup Iberia (Iberia, Iberia Express i Air Nostrum) havia programat 539 vols, i a les 18.00 hores ja se n'havien realitzat 399. Així ho ha explicat en una nota, en què ha afirmat que “treballa per regularitzar totes les maletes que no han pogut ser carregades a Bilbao, Barcelona i Gran Canària amb l'objectiu d'enviar-les als clients com més aviat millor”.

A més, Iberia diu que continua estant "oberta al diàleg". "Davant l'amenaça dels sindicats, manifestada aquest mateix matí, de fer noves aturades dels serveis de terra als propers dies, Iberia reitera que la vaga no és la solució", ha incidit aquest diumenge.

Segons indica, "l'única manera de trobar una sortida que no perjudiqui els passatgers ni els treballadors és el diàleg". La companyia ha afegit que sempre ha estat disposada a “acordar solucions que no perjudiquin la competitivitat de les aerolínies del grup IAG i, per tant, el futur de tots els seus treballadors”.

Tot i això, ha reiterat que no pot acceptar l'exigència de l'autohandling, ja que això "provocaria una important bretxa de competitivitat en benefici de la competència, ja que, a més, no podria realitzar servei a tercers, cosa que condemnaria el futur del negoci del handling de la companyia".

En tot cas, l'empresa recorda que el V Conveni del sector, signat per tots els sindicats convocants d'aquesta vaga, "garanteix tota la vida que tots els treballadors conservarien íntegrament els seus drets salarials i extrasalarials, incloent-hi els bitllets dels quals gaudeixen com a treballadors d'Iberia".

Iberia ha aprofitat també per demanar “disculpes als passatgers per totes les molèsties que els està ocasionant aquesta vaga”.

Noticias relacionadas

contador