ep archivo   aviones de iberia
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Iberia, l'aerolínia integrada al grup cotitzat IAG, està estudiant la possibilitat d'aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per als treballadors més grans de 60 anys, segons publiquen diversos mitjans.

IAG

  • 2,50€
  • 1,84%

La mesura afectaria aproximadament el 10% de la seva plantilla a Espanya, que puja a uns 15.700 treballadors, encara que el procés es troba en una fase inicial.

Tot i això, Iberia ha confirmat als sindicats, després de pactar una pujada salarial del 8% el 2022 i 2023 per a pilots i personal de terra, que "després d'una anàlisi preliminar de la situació per la qual travessa la companyia, ha posat de manifest la concurrència de circumstàncies que aconsellen aprofundir aquesta anàlisi per, si escau, escometre a través de les vies legalment establertes a aquest efecte, un procediment col·lectiu que permeti adaptar la plantilla de treballadors i corregir possibles desajustos".

En aquest sentit, l'aerolínia ha proposat als sindicats que les possibles baixes siguin voluntàries i per a més grans de 60 anys. La resposta dels representants sindicals ha estat "positiva, ja que aquesta mesura, una vegada s'afronti una anàlisi i negociació més profunda, permetrà, sempre voluntàriament, l'acolliment dels treballadors i les treballadores a mesures d'acompanyament social que afavoreixin una reestructuració de l'empresa".

Noticias relacionadas

contador