ep archivo   edificio de la sede de iberdrola en madrid espana
Isabel Infantes - Europa Press - Archivo

Iberdrola ha anunciat aquest dimarts un acord per a la venda de l'arrendament del terreny que ocuparà el parc eòlic marí Kitty Hawk North, als Estats Units, a Dominion.

  • 13,57€
  • -1,09%

L'operació, que inclou l'àrea d'arrendament del parc eòlic marí de Kitty Hawk North i els actius associats, està valorada en 160 milions de dòlars -uns 150 milions d'euros. El preu de venda consisteix en un pagament d'adquisició d'arrendament de 117 milions de dòlars -a prop de 110 milions d'euros- i el reemborsament dels costos de desenvolupament associats.

Iberdrola ha dit que aquest acord permet desenvolupar les prioritats estratègiques, en proporcionar "una important injecció de capital per a la reinversió en el desenvolupament d'aquest projecte". D'aquesta manera, la filial d'Iberdrola als Estats Units, Avangrid, continua amb la construcció de Vineyard Wind 1 i de la cartera de projectes renovables terrestres i marins.

"L'execució d'aquest acord permet avançar amb els plans a llarg termini per al desenvolupament de Kitty Hawk South, fet que demostra encara més el compromís d'accelerar la transició a l'energia neta als Estats Units", ha remarcat Iberdrola en un comunicat.

Iberdrola conserva la propietat i els drets associats a l'arrendament de Kitty Hawk South i continuarà el desenvolupament de l'àrea, que té el potencial de generar fins a 2,4 GW d'energia per a Carolina del Nord, Virgínia o altres estats o empreses privades.

Amb seu a Connecticut, la filial d'Iberdrola als Estats Units compta actualment amb 44.000 milions de dòlars en actius i operacions a 24 estats dels EUA. Els seus negocis principals són dues: xarxes i energies renovables.

Iberdrola està construint el primer projecte eòlic marí a gran escala dels Estats Units, Vineyard Wind 1, a 15 milles al sud de Martha's Vineyard. També desenvolupa l'arrendament de New England Wind.

Aquesta desinversió anunciada avui s'emmarca dins del Pla Estratègic presentat el 21 de març passat per Iberdrola a Londres, en què pretén obtenir més de 12.200 milions d'euros durant el període 2024-2026 per continuar accelerant la transició energètica.

Noticias relacionadas

contador