ep planta solariberdrola
IBERDROLA

Iberdrola ha tancat la venda de la seva planta termosolar de Puertollano, situada a Ciutat Real, a Ence per un import de 181.300.000 d'euros, ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En concret, l'operació ha consistit en la venda a Ence del 90% de les accions d'Iberdrola Energia Solar de Puertollano, empresa propietària de la planta de generació termosolar de 50 megawatts (MW).

  • 2,98€
  • 1,02%
  • 13,67€
  • 0,22%

L'import de l'operació puja a 181.300.000 d'euros, corresponents a la venda de la participació en Iberdrola Energia Solar de Puertollano i a la cessió a Ence del préstec participatiu i interessos meritats i pendents de pagament concedit per Iberdrola a la societat tenidora de les accions. A més, s'ha acordat el pagament d'un preu contingent (earn-out) de fins a 6,3 milions d'euros.

Iberdrola ha indicat que l'operació no tindrà un impacte significatiu en el seu compte de resultats a nivell consolidat corresponent a l'exercici 2018.

La desinversió d'aquest actiu s'emmarca en el pla de rotació d'actius per valor de 3.000 milions d'euros que la companyia presidida per Ignacio Sánchez Galán va anunciar el febrer durant la presentació de les seves Perspectives Estratègiques 2018-2022. D'aquesta manera, el grup energètic manté així el seu focus a Espanya en la producció amb tecnologies netes a través de la generació eòlica, hidroelèctrica i solar fotovoltaica.

Aquesta operació de venda se suma a les desinversions dels actius de generació convencional del Regne Unit al grup Drax per més de 800 milions d'euros, la venda del negoci d'emmagatzematge de gas als Estats Units, així com la participació minoritària en Tirme, a Espanya. L'import total d'aquestes transaccions està proper als 1.200 milions d'euros aquest any.

ENCE, APOSTA PER LA DIVERSIFICACIÓ

Per la seva banda, Ence ha destacat que al seu nou Pla Estratègic 2019-2023 aposta per la diversificació cap a noves tecnologies de renovables, entre elles la termosolar.

El grup paperer i energètic s'està construint a l'antic emplaçament d’Elcogás a la localitat manxega una planta de generació amb biomassa de 46 MW, que limita amb la termosolar de Puertollano.

Així, ha assenyalat que aquest projecte constitueix un exemple de "transició d'un model de generació amb combustibles fòssils a energia renovable, que, al mateix temps, manté ocupació industrial de qualitat i fomenta l'ocupació rural, gràcies a l'aprofitament de la biomassa agroforestal com combustible de l'àrea propera a la localitat manxega".

Noticias relacionadas

contador