ep archivo   estados unidos  iberdrola operara vineyard wind 1 el primer gran proyecto de eolica
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola ha subscrit un acord amb Energy Infrastructure Partners (EIP) per a la venda del 49% al parc eòlic marí Wikinger, que la companyia opera en aigües alemanyes del Mar Bàltic per 700 milions d'euros. Aquesta operació suposa, per tant, l'entrada d'un nou soci a aquesta instal·lació renovable, en què Iberdrola mantindrà una participació majoritària del 51%.

  • 11,84€
  • -0,29%

D'acord amb els termes de l'operació, la valoració del 100% de Wikinger és de 1.425 milions d'euros. Iberdrola, que continuarà controlant i gestionant l'actiu, continuarà prestant serveis d'operació i manteniment i altres serveis corporatius a la companyia.

La companyia presidida per Ignacio Galán ha decidit associar-se amb Energy Infrastructure Partners, una companyia suïssa líder en inversions en infraestructures, enfocada a la transició energètica global, "atesa la seva exitosa trajectòria com a accionista a llarg termini al sector i la seva experiència en infraestructures i tecnologia renovable", ha indicat aquest dimecres en un comunicat.

Wikinger és el primer parc eòlic marí que el grup va desenvolupar en solitari. Des de la seva entrada en operació el 2018, amb una capacitat instal·lada de 350 megawatts (MW), abasteix a aproximadament 350.000 llars alemanys.

L'execució de la venda està condicionada a l'obtenció del comprador de l'aprovació de les autoritats alemanyes de defensa de la competència.

Iberdrola ha afegit que l'operació no tindrà un impacte rellevant als resultats consolidats del grup corresponents a l'exercici 2022.

Noticias relacionadas

contador