iberdrola masdar

Iberdrola ha subscrit un acord per a la venda a Masdar, grup de renovables de l'Emirat d'Abu Dhabi, d'una participació del 49% al capital social de Baltic Eagle, societat titular del parc eòlic marí Baltic Eagle a Alemanya, de 476 MW de potència instal·lada, actualment en construcció. Iberdrola comptarà amb un percentatge majoritari del 51% als actius.

  • 12,12€
  • -0,29%

El preu de l'operació a pagar al tancament de la transacció, que estarà subjecte a possibles ajustaments habituals en aquesta classe d'operacions, serà d'aproximadament 375 milions d'euros, cosa que representa una valoració implícita del 100% del parc, una vegada conclosa aproximadament 1.630 milions d'euros en termes de valor dels fons propis. Després del tancament de l'operació, el comprador haurà de contribuir, en proporció a la seva participació al capital de Baltic Eagle, als costos de construcció del parc fins a la finalització.

En el marc de l'operació, determinades entitats pertanyents al grup Iberdrola continuaran prestant els serveis de supervisió de la construcció, operació i manteniment i gestió del parc.

L'execució de l'operació està condicionada a l'obtenció pel comprador de l'aprovació de les autoritats alemanyes de defensa de la competència i d'inversions estrangeres directes i no tindrà un impacte rellevant als resultats consolidats del grup Iberdrola corresponents a l'exercici 2023.

Baltic Eagle comptarà amb 50 aerogeneradors de 9,53 MW de potència unitària sobre monopilots, per a una producció anual d'1,9 TWh, suficient per satisfer de manera sostenible la demanda de 475.000 llars i evitar l'emissió de 800.000 tones de CO2 a l'atmosfera cada any.

Aquest parc, que està previst que entri en funcionament a finals del 2024, compta amb una tarifa mínima regulada de 64,6 €/MWh durant els primers 20 anys. A més, ja té venuda el 100% de la seva producció amb contractes a llarg termini.

"Quan empreses amb una llarga trajectòria com a pioneres en energies netes uneixen les seves forces, es creen solucions duradores per a les persones i el planeta. Aquest acord històric entre Masdar i Iberdrola traurà partit de l'abundant energia eòlica d'Alemanya al Mar Bàltic i portarà electricitat a gairebé mig milió de llars alhora que reduirà les emissions. Mentre els EAU es preparen per acollir la COP28, aliances com aquesta demostren com podem frenar les emissions sense frenar el progrés", ha declarat el Sultan Al-Jaber, ministre d'Indústria i Tecnologia Avançada dels Unió dels Emirats Àrabs (EAU), president de Masdar i president designat de la COP28.

Noticias relacionadas

contador