vehiculos electricos iberdrola
Iberdrola

Iberdrola ha anunciat que ja supera els 5.000 punts de recàrrega a Espanya, cosa que reforça la seva posició com la xarxa de recàrrega pública més extensa d'Espanya, després de sumar més de 200 carregadors al mes durant el 2023. A aquesta xifra caldria afegir-hi 3.000 punts més en construcció i 2.000 addicionals en espera de tràmits administratius.

  • 13,39€
  • -1,33%

El pla de mobilitat sostenible de l'energètica contempla la instal·lació d'estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics a les autovies i corredors principals del país, així com als espais d'accés públic a ciutats i petites poblacions d'Espanya amb l'objectiu de la posada en marxa d'almenys una estació de recàrrega ràpida cada menys de 50 km, cosa que permetrà viatjar per tot el país amb plena seguretat i autonomia.

"Actualment la xarxa d'Iberdrola compta amb el nombre més gran de punts de recàrrega ràpids i ultraràpids (punts de més 50 kW i fins a 400kW) d'Espanya superant els 1.500, repartits per tota la geografia. Les estacions ràpides permeten carregar la major part de la bateria entre 20 i 30 minuts mentre que, a les ultraràpides, el temps disminueix fins a un interval entre els 5 i els 10 minuts", ha explicat la companyia.

El desenvolupament de la xarxa de mobilitat també s'estén a l'àmbit privat amb més de 26.000 punts instal·lats, incloent-hi empreses, entre les quals destaquen acords amb Mercadona, Telefónica, Vodafone o Northgate, i a domicilis particulars.

"El Pla de Mobilitat Sostenible d'Iberdrola va ser pioner al sector en posar-se en marxa el 2016. Avui set anys després, la seva estratègia 2023-2025 contempla la inversió de 150 milions per a l'electrificació del transport i la instal·lació de 110.000 punts de recàrrega", ha assenyalat l'energètica.

MÉS DE 500 AUTOBUSOS

Iberdrola també ha reafirmat l'aposta per l'autobús elèctric. Amb els projectes ja executats i en desenvolupament, la companyia facilitarà la recàrrega diària de més de 500 autobusos elèctrics a la península ibèrica i espera seguir ajudant a electrificar més vehicles durant els propers mesos.

Entre els projectes d'electrificació de transport urbà que la companyia està duent a terme, destaquen les actuacions de Madrid (EMT, centre d'operacions de Carabanchel, Entrevies i Sanchinarro), Valladolid (Auvasa), Alcorcón (Arriva), Algesires (Algesa), Elx (Avança), Pamplona (TCC), Braga (TUB), Alacant (Vectalia), entre d'altres.

A més, a l'àmbit del transport pesant per carretera, Iberdrola compta amb els primers punts de recàrrega al Corredor Mediterrani per a camions 100% elèctrics, juntament amb la companyia de transport i logística Disfrimur i l'empresa especialitzada en electrònica de potència, Ingeteam.

"Aquest acord, recentment, s'ha ampliat a la resta d'Espanya i pel qual s'instal·laran més de 160 punts de recàrrega per a camions elèctrics a les bases logístiques que la companyia de transport té ubicades a la península", ha conclòs Iberdrola.

Noticias relacionadas

contador