ep iberdrola presenta a europa un proyecto para fabricar paneles fotovoltaicos en extremadura
IBERDROLA

Iberdrola subministrarà energia neta a llarg termini mitjançant un PPA (contracte d'energia renovable a llarg termini) a la cadena de supermercats Tosano, que compta amb més de 19 hipermercats i a prop de 4.000 treballadors.

  • 13,16€
  • 0,08%

El PPA (Power Purchase Agreement) preveu el subministrament d'energia durant 10 anys a través de plantes fotovoltaiques d'Iberdrola.

L'acord permetrà a Iberdrola proveir Tosano amb part de la producció del seu propi sistema fotovoltaic, per a un consum anual estimat de 20 GWh, contribuint així a augmentar la seguretat energètica de la companyia, la independència energètica i accelerar-ne el camí cap a la descarbonització.

Andrea Tosano, president de Supermercati Tosano ha assenyalat que "el Pla Energètic a mitjà termini de Supermercati Tosano preveu continuar amb convicció en el camí de la producció dʻenergia a partir de fonts renovables, augmentant la capacitat instal·lada, per tal dʻaugmentar constantment la participació de l'autoproducció al consum total d'energia".

Tosano podrà així ajudar a assolir els objectius de descarbonització i sostenibilitat a tot el Nord-est d'Itàlia, zones on és present amb les botigues, gràcies a una reducció d'emissions de CO2 d'unes 6.000 tones l'any.

Amb la inauguració de la segona planta operativa i la finalització de 4 plantes ja autoritzades i en construcció, Iberdrola comptarà amb una capacitat operativa de 400 MW a Itàlia el 2025.

"Ens complau veure que les empreses estan començant a comprendre la importància de proveir-se de fonts renovables. Una elecció important no només per a la sostenibilitat mediambiental, sinó per a la mateixa empresa", ha comentat Lorenzo Costantini, Country Manager d'Iberdrola Clienti Italia.

En les paraules, "els acords PPA off-site, com el recentment signat amb Tosano, permeten estabilitzar el preu de l'energia a llarg termini i procedent de fonts renovables, eliminant la volatilitat inherent a l'ús de combustibles fòssils vinculats al subministrament d'energia".

Iberdrola gestiona acords de compravenda d'energia a llarg termini en mercats com Espanya, el Regne Unit, els Estats Units, Mèxic i Austràlia, procedents de projectes eòlics terrestres i fotovoltaics.

contador