ep archivo   parque eolico de iberdrola
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola ha signat un nou préstec verd garantit amb l'empresa de serveis financers Citi, garantit parcialment per l'Agència de Crèdit a l'Exportació noruega (Eksfin). Segons ha comunicat la companyia espanyola, l'operació acordada té com a objectiu que els fons "s'utilitzin en la construcció i desenvolupament del parc eòlic marí East Anglia Three".

  • 12,27€
  • 1,28%

Aquest parc comptarà amb una capacitat de 1.400 megawatts (MW), suficient per proveir d'energia neta a 1,3 milions de llars, "superior a les poblacions de Liverpool i Glasgow juntes", confirma Iberdrola. La companyia també està invertint al costat del fons sobirà de Noruega a "1.265 MW de nova capacitat renovable a Espanya".

El préstec, que té una vida mitjana de nou anys, compta amb un període de disposició de 24 mesos, "dotant de liquiditat el Grup". Això permetrà "ampliar la durada del deute d'Iberdrola a un preu competitiu" i "enfortirà la relació d'Iberdrola amb els socis noruecs".

Aquests recursos permeten a Iberdrola "diversificar el finançament", que es reparteix principalment entre entitats financeres, bancs per al desenvolupament, com ara el Banc Mundial o el Banc Europeu d'Inversions (BEI), el mateix mercat i les agències estatals per al foment de l'exportació. El mes de juny passat va signar un préstec de 1.000 milions d'euros amb el BEI i va col·locar bons per 850 milions a 10 anys.

Noticias relacionadas

contador