Iberdrola s'afegeix al compromís empresarial europeu en la lluita contra el canvi climàtic. L'elèctrica basca ho ha posat de manifest, juntament amb més de 100 directius i CEOs més de les principals empreses europees, en una carta que s'ha redactat a través del 'Corporate Leaders Group' (CLG).
- 13,14€
- 0,46%
La declaració empresarial llançada dijous passat al Consell Europeu, Comissió Europea i membres del Parlament Europeu demana “una reducció neta d'almenys el 90% de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle per al 2040”. La seva intenció és que les administracions europees passin a l'acció prenguin cartes en l'assumpte sense més dilació.
De moment, representants del CLG i destacats líders empresarials es veuran aquest dilluns amb els ministres de medi ambient i clima de la Unió Europea que es reuneixen a Brussel·les al Consell de Medi Ambient per traslladar-los personalment la visió compartida del document.
A l'ordre del dia d'aquest Consell de Medi Ambient els ministres tenen previst intercanviar punts de vista sobre la comunicació publicada per la Comissió Europea el 6 de febrer del 2024 sobre l'objectiu climàtic per al 2040.
La declaració de líders empresarials europeus cerca contribuir a l'enfocament estratègic de la futura agenda europea, destacant-ne la necessitat d'adoptar un marc de política industrial que creï les condicions necessàries per afavorir la inversió i la millora de la competitivitat així com les condicions per accelerar les inversions en les infraestructures energètiques necessàries per avançar cap a un model electrificat, fonamentalment basat en energies renovables.
“Ens dirigim a vostès com a líders empresarials i inversors, partidaris des de fa temps que la UE estableixi objectius climàtics sòlids. Aquests objectius ens proporcionen un rumb clar per intensificar l'acció i les inversions per a la transició cap a models empresarials més sostenibles i reduir ràpidament les nostres emissions”, precisen a la carta esmentada.
Els empresaris entenen que un objectiu sòlid recolzat per “un paquet intel·ligent, ambiciós i coherent de polítiques de suport descarbonitzarà les nostres economies, impulsarà la innovació i les oportunitats econòmiques per a les empreses de tots els sectors”.
“S'haurien d'eliminar les subvencions als combustibles fòssils, alliberant fons que podrien reassignar-se al desenvolupament de tecnologies netes”, deixen clar els empresaris a la carta.
El CLG demana a la UE que estableixi un entorn polític que elimini progressivament els combustibles fòssils a tots els sectors de l'economia, acceleri l'electrificació i la descarbonització del sector elèctric amb energies renovables i electricitat baixa en carboni, garanteixi l'accés a infraestructures energètiques i la implantació a gran escala de mesures d'eficiència energètica a la indústria i als edificis.