ep archivo   vista aerea del embalse de alcantara
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola ha rebut una ajuda de 45 milions d'euros de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDEA) per a la nova central de bombament reversible a Alcántara (Càceres), cosa que permetrà un emmagatzematge energètic reversible de 15 milions de kWh o el equivalent al consum mitjà diari de 4 milions de persones.

  • 13,52€
  • 0,86%

El projecte ha estat valorat com "la millor proposta en la viabilitat econòmica i en les característiques tècniques habilitadores per a la integració de renovables", havent obtingut la màxima ajuda per potència instal·lada i la màxima puntuació total.

A més, també ha aconseguit la millor valoració en les externalitats en criteris com ara l'impacte del projecte a la zona, aspectes mediambientals i impacte en la igualtat de gènere.

La nova central, que es localitzarà al terme municipal d'Alcántara (Càceres), comptarà amb una potència instal·lada de 440 MW, permetent un emmagatzematge energètic reversible de 15 milions de kWh equivalent al consum mitjà diari de 4 milions de persones i proporciona una fermesa al sistema elèctric de fins a 35 hores amb les màquines a plena càrrega.

Mitjançant aquesta central es podrà generar anualment més de 1.000 GWh addicionals fent ús del mateix recurs hídric que fins ara, evitant així l'emissió d'un valor estimat de 355.000 tones de CO2 a l'any i contribuint així a la descarbonització del sistema elèctric mitjançant una major integració d'energies renovables no gestionables solar i eòlica, dotant el sistema elèctric de més capacitat d'adaptació i resposta.

Pel que fa al disseny, la central utilitzarà els embassaments creats per les preses existents, tenint en compte els importants condicionants ambientals i patrimonials de l'entorn, de manera que la totalitat dels circuits hidràulics han estat dissenyats subterranis, incloent-hi la central que ha estat projectada en pou.

La nova central exercirà de projecte tractor per afrontar el repte demogràfic i la lluita contra la despoblació de manera que generarà més de 3.600 llocs de treball directes i indirectes al llarg dels seus 5 anys de període de construcció, cosa que es tradueix en 409 llocs de treball directes (equivalent a temps complet) durant la construcció.

Noticias relacionadas

contador