ep archivo   estados unidos  avangrid iberdrola cierra la financiacion de un proyecto eolico marino
CHRIS JAMES - Archivo

Iberdrola ha rebut l'aprovació sense objeccions per part de la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC) per comprar Avangrid. La companyia espera que el tancament de l'operació es produeixi a finals del 2024.

  • 13,72€
  • 1,44%

La SEC no ha presentat objeccions al fullet de fusió per a l'adquisició del 18,4% del capital d'Avangrid que la Iberdrola encara no té, segons informen des d'El Economista.

Tot i això, malgrat el vistiplau de la SEC, l'operació està subjecta a l'obtenció de totes les preceptives autoritzacions regulatòries i el vot favorable dels accionistes minoritaris d'Avangrid.

Així, Avangrid ha fixat per al proper 26 de setembre la celebració d'una Junta General d'Accionistes extraordinària perquè els propietaris de les accions donin el vistiplau, per majoria, a aquesta operació. A més, ha de comptar amb el 'sí' també de la Federal Energy Regulatory Comission (FERC), la Maine Public Utilities Comission (MPUC) i la New York Public Service Comission (NYPSC).

Cal recordar que va ser al maig quan Iberdrola anunciava que havia aconseguit un acord amb Avangrid per adquirir-ne el 100%. Segons comunicava la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), adquirirà el 18,4% del capital que encara no en controla per 35,75 dòlars per acció. Aquest preu suposa una inversió de 2.551 milions de dòlars per a Iberdrola.

Aquest acord estableix el dret d'Iberdrola i Avangrid a resoldre el contracte si l'operació no s'ha produït abans o anterior al 30 de juny de 2025, amb la possibilitat d'una pròrroga de tres mesos.

Per als analistes de Banc Sabadell, es tracta d'una notícia "positiva encara que amb un impacte limitat". "Quan Iberdrola va llançar l'oferta per a l'adquisició dels minoritaris al març, l'execució d'un acord definitiu estava subjecta a diverses fites entre d'altres a l'aprovació del Consell d'Administració d'Iberdrola i Avangrid i a l'obtenció de totes les autoritzacions reguladores", assenyalen.

Creuen que, previsiblement, totes aquestes fites estiguin formalitzades per a finals de 2024 o principis de 2025.

"Atès que Iberdrola preveu augmentar la seva presència a les xarxes als EUA resultava clau dotar Avangrid d'un balanç prou sòlid que permeti donar suport a fortes inversions", afegeixen.

contador