ep archivo   sede de la torre iberdrola
IBERDROLA - Archivo

L'agència de qualificació Fitch Sustainable ha assignat a Iberdrola la valoració 'Green', la més elevada en transició verda. Segons l'avaluació d'aquesta empresa, Iberdrola compta amb un pla de transició creïble i ja ha orientat gran part del model de negoci cap a activitats més “verdes”.

  • 13,67€
  • 0,22%

Iberdrola té objectius ambiciosos, ja que aspira a assolir zero emissions netes d'abast 1, 2 i 3 abans del 2040, molt abans que altres de les homòlogues, que han fixat aquest objectiu el 2050.

La companyia s'ha compromès a reduir les emissions absolutes en tots els àmbits en un 90% per al 2039 des d'un any base del 2020. Pel que fa als objectius intermedis, Iberdrola s'ha compromès a reduir les emissions absolutes de GEH d'Abast 1, 2 i 3 en un 65% fins al 2030 des d'un any base 2020.

Iberdrola està prenent mesures per abordar la transició energètica invertint amb força en la producció d'electricitat renovable. La gran majoria de la seva inversió es destina a activitats alineades amb la taxonomia de la UE i activitats que es consideren ecològiques segons aquesta avaluació.

Així, Iberdrola ha estat mereixedora de la màxima nota de Fitch Sustainable d'acord amb la seva metodologia, que mostra ratings que oscil·len entre Black, el més baix, i Green. Els llocs intermedis són 'Brown', 'Light Brown', 'Olive' i 'Light Green'.

Noticias relacionadas

contador