galan iberdrola junta 2023
Iberdrola

La Junta General d'Accionistes d'Iberdrola ha recolzat "de manera massiva" la reelecció d'Ignacio Galán com a president del grup durant un període de quatre anys, així com la resta d'apartats de l'ordre del dia. Segons ha informat la companyia, el vot positiu ha estat del 98% de mitjana amb un quòrum de participació proper al 72%.

  • 13,61€
  • -1,16%

“L'estratègia que hem estat executant durant dues dècades ens ha permès assolir rècords d'inversió, fortalesa financera, expansió internacional i resultats i també de contribució social, ocupació i reducció d'emissions. Per això, la Iberdrola que presentem avui davant vostre és una companyia més sòlida, sostenible i diversificada que mai”, ha assenyalat Galán.

L'executiu ha detallat que la companyia preveu fer 12.000 noves contractacions per al 2025, així com assolir els 50.000 milions d'euros en compres a proveïdors. A més, Galán estima que Iberdrola aportarà més de 20.000 milions d'euros en impostos a l'Estat durant els tres anys vinents.

“Estem en una etapa històrica. Comptem amb un equip humà amb l'experiència i el talent necessaris, i amb la tecnologia i els recursos financers per continuar fent amb èxit aquesta gran revolució energètica”, ha assegurat.

D'altra banda, la Junta ha aprovat un dividend de 0,49 euros per acció, un 10% superior al distribuït fa un any. La Junta també ha aprovat el dividend d'involucració, que consisteix en l'abonament de 0,5 cèntims d'euro per acció (1 euro per cada 200 accions) als accionistes amb dret a assistir a la Junta General per haver assolit el quòrum d'assistència superior al 70% del capital social.

D'altra banda, els accionistes de la companyia han aprovat un programa nou de recompra d'accions pròpies amb la finalitat de reduir el capital social. L'objectiu, detalla Iberdrola, és mantenir estable el nombre d'accions en circulació en 6.240 milions d'accions.

Així mateix, els accionistes també han recolzat "massivament" les propostes relatives a la reelecció d'Ignacio Galán i Armando Martínez com a consellers executius, de María Helena Antolín com a consellera externa i de Manuel Moreu, Sara de la Rica i Xabier Sagredo com a consellers independents.

L'energètica va presentar aquest dimecres els resultats corresponents al primer trimestre, en els quals va anunciar un benefici net de 1.485 milions d'euros, és a dir, un 40,4% més que durant el mateix període del 2022. Aquest important augment del benefici s'ha degut, principalment, a la millora de les xifres tant a Espanya com al Regne Unit.

Noticias relacionadas

contador