ep archivo   planta fotovoltaica de iberdrola
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola inicia la posada en marxa de 100 megawatts (MW) solars a Extremadura amb dues noves plantes fotovoltaiques que compten amb una capacitat conjunta suficient per proveir d'energia neta a 45.000 llars. Aquestes instal·lacions, denominades Majada Alta i San Antonio, s'ubiquen a la localitat cacereña de Cedillo.

  • 13,57€
  • -0,88%

Estan compostes, en conjunt, de prop de 250.000 panells solars que produiran 156.000 MWh d'electricitat a l'any. Una quantitat que hauria requerit més de 26 milions de metres cúbics de gas per ser generada per un cicle combinat. Les plantes evitaran l'emissió a l'atmosfera de 28.000 tones de CO2 anuals.

La construcció ha suposat la creació de més de 300 llocs de treball locals.

Amb la seva posada en marxa, ja són 20 les instal·lacions renovables operades per Iberdrola a Extremadura, on compta actualment amb una potència verda instal·lada de 3.867 MW, de la qual un 47% correspon a les 12 plantes solars que la companyia té en funcionament a la regió.

La construcció d'aquest projecte ha suposat un repte tecnològic i logístic important per garantir el mínim impacte ambiental a l'entorn del Parc Natural del Tajo Internacional, una àrea protegida entre Espanya i Portugal. La companyia ha emprès una complexa solució per evacuar de forma conjunta l'energia produïda per aquestes plantes fotovoltaiques i la central hidroelèctrica de gairebé 500 MW ubicada també al municipi.

Aquesta infraestructura també donarà servei a una tercera planta fotovoltaica, de 375 MW, cosa que evitarà la instal·lació de noves xarxes d'evacuació, afavorint la protecció ambiental i la integració al territori. Aquesta instal·lació es troba en fase de tramitació davant del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. La planta s'ubicarà a una finca comunal propietat de gran part dels veïns de Cedillo, que podran continuar amb la seva activitat ramadera.

Noticias relacionadas

contador