galan iberdrola malaga
Iberdrola

Iberdrola està planejant una oferta per la britànica Electricity North West (ENWL), empresa de xarxes de distribució que ofereix servei a 5 milions de clients a Manchester, Lancashire i Cumbria.

Segons Reuters, l'oferta d'Iberdrola podria pujar fins a uns 3.500 milions de lliures (4.000 milions d'euros). L'empresa espanyola ja es va interessar per ENWL el 2019, quan va ser finalment comprada per un consorci liderat per Kepco (Japan Kansai Electric Power) i el fons d'inversió Equitix, que en controlen dues participacions del 40%.

Ara, aquests accionistes fa diversos mesos que en preparen la venda, assessorats per Jefferies. Una operació que també ha interessat fons d'inversió com Macquarie o KKR. S'espera que les ofertes es puguin presentar al llarg del mes de desembre.

SENTIT ESTRATÈGIC

Per als analistes de Banc Sabadell, l'operació "tindria sentit estratègic per a Iberdrola, el principal focus del qual estaria en el creixement de xarxes i en països estratègics, sense ser una adquisició transformacional".

"Alhora", afegeixen, "entrar en aquesta companyia li permetria connectar àrees on ja estaria present amb Scottish Power".

"En tot cas", conclouen, "el procés seria lent i, probablement, no abans de saber el resultat de PNM als Estats Units, previst per al primer trimestre del 2024".

Noticias relacionadas

contador