ep archivo   edificio de la sede de iberdrola en madrid espana
Isabel Infantes - Europa Press - Archivo

Iberdrola distribuirà entre els seus accionistes, com a mínim, 0,348 euros per acció en concepte de dividend complementari amb càrrec als resultats del 2023, d'acord amb els termes de la nova edició del sistema de dividend opcional "Iberdrola Retribución Flexible" comunicats avui per la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 12,32€
  • 1,28%

Segons ha explicat la companyia, aquest import se suma als 0,202 euros bruts per acció ja abonats al mes de gener passat com a dividend a compte. Així, la retribució total a l'accionista amb càrrec al 2023 se situa als 0,55 euros bruts per acció, un 10,8% més que l'any anterior.

A més, els inversors han rebut 0,005 euros per acció pel dividend d'involucració, ja que el quòrum de la Junta General d'Accionistes va assolir el 70%.

"Iberdrola segueix complint el compromís d'incrementar el dividend en línia amb l'evolució dels seus resultats, amb l'objectiu d'arribar a una forquilla d'entre 0,61 i 0,66 euros per acció el 2026, fixant un sòl en 0,55 euros per al període 2024-2026, segons el Capital Markets Day celebrat el 21 de març passat”, ha explicat la companyia.

Així mateix, la companyia ha indicat que els accionistes rebran un dret de subscripció per cada títol de la societat que tinguin en cartera.

"En aquesta edició, els accionistes disposaran de tres opcions: cobrar en efectiu l'import corresponent al dividend complementari -d'un mínim de 0,348 euros bruts per acció-, vendre els seus drets al mercat, o obtenir noves accions alliberades de la companyia de forma gratuïta. Aquestes tres opcions no són excloents, de manera que l'accionista pot triar una de les alternatives o combinar-les d'acord amb les seves preferències", indica Iberdrola al comunicat.

DATES CLAU

Així mateix, la companyia ha compartit el calendari del seu dividend, que serà pagador el proper 29 de juliol. Les dates claus són les següents:

2 de juliol del 2024: comunicació del nombre de drets d'assignació gratuïta necessaris per rebre una acció i de l'import del dividend complementari brut per acció.

3 de juliol del 2024: publicació de l'anunci de l'augment de capital i últim dia en què es negocien les accions amb dret a participar en el dividend.

17 de juliol del 2024: fi del període comú d'elecció i del període de negociació dels drets d'assignació gratuïta.

29 de juliol del 2024: pagament del dividend complementari als accionistes que hagin optat per rebre efectiu mitjançant aquesta opció.

31 de juliol del 2024: dia previst per a l'inici de la cotització de les noves accions.

Noticias relacionadas

contador