ep sede de la torre iberdrola
IBERDROLA

Iberdrola ha obtingut la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) per a la construcció a la localitat de Cedillo (Càceres) d'un nou gran projecte fotovoltaic, de 375 MW. Aquesta nova planta tindrà prou capacitat per proveir d'energia neta 178.000 llars, superior a la població d'una ciutat com Badajoz, i evitarà l'emissió de 77.000 tones de CO2 a l'any.

  • 11,88€
  • 0,38%

Segons ha comunicat l'energètica, la instal·lació comptarà amb més de 576.000 mòduls fotovoltaics bifacials que “permeten una producció més gran, en comptar amb dues superfícies sensibles a la llum”. “D'aquesta manera, podrà produir més de 582.400 MWh anuals d'energia autòctona verda. Una quantitat que hauria requerit més de 97 milions de metres cúbics de gas per ser generada per un cicle combinat”, expliquen.

L'energia produïda per la planta s'evacuarà a través d'una subestació encapsulada que presta també servei a dues instal·lacions fotovoltaiques més de 100 MW de capacitat conjunta i a una central hidroelèctrica de gairebé 500 MW ubicades al mateix municipi.

Aquesta subestació "ha suposat un important repte tecnològic i logístic per garantir el mínim impacte ambiental a l'entorn del Parc Natural del Tajo Internacional". Fabricada a Itàlia i transportada en contenidors de més de 50 tones, aquesta infraestructura ocupa només 300 metres quadrats enfront dels 10.000 metres quadrats de terreny que solen necessitar els equipaments d'aquestes característiques.

Segons Iberdrola, gràcies a aquesta iniciativa tots els habitants d'aquesta localitat gaudiran d'un estalvi del 50% a la factura d'energia del consum elèctric. "Per això, la companyia instal·larà plantes de petita fotovoltaica amb una potència conjunta de 340 kW a les cobertes d'instal·lacions municipals i en un terreny cedit per l'Ajuntament", afegeixen. Iberdrola assumirà la inversió total del muntatge i la gestió d'aquest sistema d'autoconsum col·lectiu, que es posarà en funcionament a principis del 2023.

"Només durant el període 2020-2025, Iberdrola haurà instal·lat més de 2.800 MW renovables a Extremadura, amb una inversió per sobre dels 1.700 milions d'euros i la generació d'uns 7.400 llocs de treball al quinquenni", asseguren des de la companyia.

La nova planta fotovoltaica de Cedillo se suma als altres 12 projectes fotovoltaics que està executant actualment la companyia. Les iniciatives en construcció compten amb 630 MW, la meitat ubicats a Extremadura, on Iberdrola està construint les plantes d'Almaraz I i II (80 MW), que es connectaran a la xarxa aquest mateix any, i el complex Tagus a Alcàntara, compost per quatre plantes amb una capacitat total de 200 MW.

Noticias relacionadas

contador