ep iberdrola nombra a mario ruiz tagle consejero delegado de su filial en espana
IBERDROLA

Iberdrola Espanya ha nomenat Mario Ruiz-Tagle com a nou conseller delegat. Fins ara era conseller delegat de Neoenergia, la filial brasilera d'Iberdrola presidida per Ignacio Galán.

  • 13,67€
  • 0,22%

Ruiz-Tagle, vinculat al sector energètic des del 1996, va començar la seva carrera a Iberdrola fa dues dècades com a director de Relacions Institucionals de la filial brasilera. El 2004 va ser nomenat director de Negocis del departament d'Iberdrola a Llatinoamèrica i sis anys després es va convertir en Country Manager d'Iberdrola Brasil.

El 2017, any en què Neoenergia incorpora Elektro Redes, Mario Ruiz-Tagle va ser nomenat conseller delegat i el juliol de 2019 va liderar el reeixit procés d'obertura de capital.

Neoenergia ha estat un dels vectors de creixement del grup Iberdrola, especialment durant els darrers anys. La filial brasilera d'Iberdrola, de la qual la matriu controla el 53,5%, ha passat de guanyar 303 milions de reals brasilers (uns 55,8 milions d'euros) el 2016 a 3.925 milions de reals (722 milions d'euros), xifra que suposa multiplicar el seu benefici net per 13 en cinc anys.

El primer trimestre d'aquest exercici, Neoenergia va guanyar un 20% més que durant el mateix període del 2021, 1.212 milions de reals brasilers (223 milions d'euros), i va suposar una cinquena part del resultat global del grup.

El nou conseller delegat de la filial espanyola d'Iberdrola serà el responsable del compte de resultats del país i de representar la companyia davant dels òrgans del govern i de les institucions externes.

Noticias relacionadas

contador