ep el presidente de iberdrola ignacio galan durante un encuentro bajo el lema people first
IBERDROLA

Iberdrola negocia ampliar en 1.000 MW la seva aliança amb Norges, segons publica Cinco Días. La companyia dirigida per Ignacio Galán ja va vendre el gener al fons sobirà noruec el 49% d'una cartera de 1.200 MW renovables a Espanya (en total valorada en 1.225 milions d'euros).

  • 13,39€
  • -1,33%

El maig van començar a negociar ampliar aquesta aliança en 500 MW al Projecte Cayetano (amb actius també de Portugal) i ara negocien incrementar la seva aliança en 1.000 MW. Atenent els preus del gener, la cartera estaria valorada en uns 1.000 milions d'euros, dels quals Iberdrola s'embutxacaria 500 milions d'euros i el total dels actius sota l'aliança pujaria fins als 2.200 milions d'euros.

D'altra banda, la fusió d'Avangrid, filial nord-americana d'Iberdrola, amb PNM Resources, podria ampliar el termini fins al març del 2024, segons informa El Economista. La Cort Suprema de Nou Mèxic va concloure en una vista oral divendres que continuarà revisant la decisió de rebutjar l'operació.

Els jutges podrien haver dictaminat el manteniment del rebuig o la devolució a la Comissió de Regulació Pública de Nou Mèxic per a la seva reconsideració, però han preferit considerar les proves presentades als al·legats orals abans de prendre la decisió final, cosa que podria prolongar-se més de tres mesos.

NOTÍCIA POSITIVA I NEGATIVA

Els experts de Banc Sabadell valoren al seu informe diari de mercats les dues notícies. "Sobre l'assumpte de Norges Bank, la notícia és positiva, tot i que té un impacte limitat per la quantia".

"La venda encaixa dins de l'estratègia de la companyia, i de moltes altres empreses del sector, de finançar expansió renovable amb socis minoritaris. Especialment, ja va anunciar que l'acord del gener amb Norges seria ampliable a altres actius i països", opinen des del banc.

Sobre el PNM, la notícia és negativa, però també d'impacte limitat. "Ja s'esperava un retard de la decisió final, previsiblement fins al primer trimestre del 2024. Per això, les dues companyies havien decidit estendre el termini de l'operació fins al 31 de desembre, ampliable de mutu acord fins a finals de març per salvar els obstacles que poguessin aparèixer".

Noticias relacionadas

contador