ep archivo   estados unidos  avangrid iberdrola cierra la financiacion de un proyecto eolico marino
CHRIS JAMES - Archivo

Iberdrola ha llançat una oferta per adquirir el 18,4% del capital de la filial nord-americana, Avangrid. Segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la companyia ofereix 34,25 dòlars per acció, xifra que suposa una prima aproximada del 10% respecte al preu mitjà ponderat de la cotització dels últims 30 dies. Actualment, Iberdrola ja controla aproximadament el 81,6% de la companyia nord-americana.

  • 13,72€
  • 0,37%

Aquest preu suposa una inversió de 2.486 milions de dòlars per a Iberdrola -uns 2.280 milions d'euros al canvi actual.

L'objectiu d'aquesta transacció és incrementar l'exposició al negoci de xarxes als Estats Units en un moment clau per a Iberdrola, que vol créixer en mercats amb alta qualificació creditícia i en negocis regulats com el de xarxes, segons ha precisat la companyia en un comunicat.

Amb seu a Connecticut, Avangrid compta actualment amb 44.000 milions de dòlars en actius i operacions en 24 estats dels EUA. Els seus negocis principals són dues: xarxes i energies renovables. A través del seu negoci de xarxes, Avangrid té i opera vuit empreses d'electricitat i gas natural, que presten serveis a més de 3,3 milions de clients a Nova York i Nova Anglaterra. A través del seu negoci d'energies renovables, Avangrid té i opera una cartera d'instal·lacions de generació d'energia renovable a tot els Estats Units. Actualment, la companyia compta amb 8.000 treballadors.

El 2023, la companyia va obtenir un benefici brut d'explotació (EBITDA) ajustat de 2.430 milions de dòlars, en comparació amb els 2.246 milions de dòlars de l'any anterior.

Noticias relacionadas

contador