ep 14
CHRIS JAMES - Archivo

ScottishPower Energy Networks, filial d'Iberdrola al Regne Unit, invertirà 3.200 milions de lliures (3.700 milions d'euros al canvi actual) en cinc anys amb l'objectiu d'impulsar una economia sense carboni.

  • 13,67€
  • 0,22%

Així ho ha anunciat la companyia en presentar aquest dijous el seu pla d'inversió en xarxes 2023-2028, en el marc del cicle regulador RIIO-ED2.

El pla materialitza la visió de ScottishPower, primera energètica 100% verd del Regne Unit, per construir una xarxa capaç de respondre al desafiament d'aconseguir el Net Zero -cero emissions netes- al llarg de 105.000 quilòmetres de xarxa i 30.000 subestacions, que beneficiarà a milions de clients a Escòcia, Anglaterra i Gal·les.

Aquestes inversions contribuiran al creixement de les tecnologies baixes en carboni per assolir els objectius climàtics del Regne Unit, amb 670.000 vehicles elèctrics, 370.000 bombes de calor domèstiques i una capacitat addicional de generació renovable de 5.000 MW.

La iniciativa tindrà també un rellevant impacte soci econòmic ja que, associades a aquestes inversions, preveu contractar més de 1.100 professionals i generar milers de llocs de treball 'verds' indirectes durant el període.

Frank Mitchell, CEO de ScottishPower Energy Networks, ha afirmat que "la magnitud de la tasca no es pot subestimar. Si el Regne Unit vol assolir els seus objectius Net Zero, hem de dur a terme una de les majors i més ràpides millores de les seves infraestructures crítiques mai vistes al país".

Mitchell ha explicat, a més, que "en RIIO-ED2, hem de respondre a les necessitats canviants dels nostres clients a mesura que avancem cap al Net Zero. Amb el nostre pla d'inversions hem establert la base per seguir prestant un servei excepcional, donant suport als nostres clients més vulnerables i assumint un paper més proactiu en les nostres comunitats".

Iberdrola realitzarà inversions a la seva activitat de xarxes a nivell global per valor de 30.000 milions d'euros fins a 2025, que representen un 40% del seu pla 2020-2025, al qual aquests actius regulats s'han configurat en un dels eixos centrals de la seva estratègia i en una infraestructura clau per avançar cap a una economia verda digital. D'aquesta manera, els seus actius de xarxes s'elevaran a 47.000 milions el 2025 i se situaran principalment en països amb ràting 'A'.

La companyia opera un dels sistemes de distribució elèctrica més importants del món: més d'1,2 milions de quilòmetres de línies elèctriques, que subministren electricitat a més de 34 milions de persones al món. A més, disposa de 15 milions de comptadors intel·ligents al món, que seran a prop de 17 milions el 2022 i superaran els 21 milions el 2025.

contador