ep baterias de iberdrola en campo aranuelo caceres
IBERDROLA

Iberdrola instal·larà sis Sistemes d'Emmagatzematge d'Energia amb Bateries (SAEB) amb una potència conjunta de 150 MW en total. Es tracta d'una solució "innovadora" per a l'emmagatzematge i la integració de les energies renovables al sistema, ha destacat la companyia en un comunicat. Cada projecte generarà més de 100 llocs de treball verds, incloent-hi les fases de construcció i explotació, ha afegit.

  • 13,56€
  • 1,31%

Les sis bateries que l'empresa instal·larà han estat designades com a Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) a l'àmbit d'energies renovables, hidrogen verd i emmagatzematge (ERHA). Rebran un finançament de 37,5 milions d'euros.

Les bateries utilitzaran tecnologia Ion-Litio, la més comuna actualment a causa del seu equilibri entre rendiment, maduresa tecnològica i cost. Aquests sistemes s'instal·laran com a tecnologia hibridada juntament amb fonts renovables d'energia, en aquest cas amb la solar, per tant la planta fotovoltaica i la bateria compartiran el mateix punt de connexió.

Els projectes es duran a terme a Castella i Lleó, Extremadura, Castella-La Manxa i Andalusia, i cada bateria comptarà amb una potència de 25 MW i una capacitat de 50 MWh.

A Castella i Lleó, s'instal·larà una bateria a Revilla Vallejera (Burgos), on Iberdrola va finalitzar el 2023 la primera planta híbrida eòlica i solar d'Espanya, Extremadura, per part seva, tindrà dues noves bateries, a la província de Càceres, on s'ubiquen les plantes fotovoltaiques C. Arañuelo I i II, la companyia instal·larà dues bateries, a Castella-La Manxa, als municipis de Valverdejo, Alarcón i Olmedilla d'Alarcón(Cuenca), on Iberdrola compta amb parcs solars, s'instal·laran dues bateries. La sisena bateria es construirà a Huelva, al municipi de Puebla de Guzmán.

Noticias relacionadas

contador