monopilotes iberdrola
Iberdrola

Iberdrola ha finalitzat aquest dimarts la instal·lació dels cinquanta monopilots del parc eòlic marí Baltic Eagle, a Alemanya, cosa que permetrà que "les turbines eòliques estiguin ancorades de manera segura al fons marí", segons ha informat la companyia en un comunicat.

  • 13,39€
  • -1,33%

Els treballs de construcció, "continuen segons el previst i el següent pas és la instal·lació de les cinquanta peces de transició, fabricades a Avilés per Windar i que actualment estan ja emmagatzemades al port de Mukran". Gràcies a aquest projecte, s'han pogut crear “al voltant de 800 llocs de treball”, assegura Iberdrola.

La instal·lació del cablatge intern, que igual que la instal·lació dels monopilots serà duta a terme per Van Oord, està prevista per a finals de 2023, per finalment començar amb la posada en marxa a finals de 2024.

En la construcció d'aquest parc eòlic hi estan involucrades tant empreses espanyoles com alemanyes, daneses, neerlandeses i belgues. El projecte compta amb una capacitat de producció de 476 MW, li permetrà subministrar “energia renovable a aproximadament 475.000 llars i reduirà les emissions de CO2 en aproximadament 800.000 tones l'any.

La companyia energètica, juntament amb el parc eòlic marí Baltic Eagle, ha desenvolupat a la costa del mar Bàltic el parc eòlic Wikinger de 350 MW i està desenvolupant el projecte Windanker de 300 MW, que es completarà el 2026, cosa que aportarà una capacitat total de més d'1,1 GW en aquesta zona geogràfica.

Noticias relacionadas

contador