ep llanos pelaos iii
CEDIDO POR IBERDROLA

Iberdrola inicia el procés de posada en marxa de Llanos Pelaos III, la seva primera planta fotovoltaica de Canàries. Ubicada a Fuerteventura, compta amb 7 MW i permetrà proveir d'energia neta a 4.000 llars. El projecte ha suposat una inversió de 7 milions i ha permès generar 35 llocs de treball durant els períodes punta.

  • 13,57€
  • -1,09%

La instal·lació, que ha estat connectada a la xarxa de distribució, està composta per 12.700 mòduls amb seguidor. Aquest sistema maximitza la captació d'energia en permetre el moviment dels mòduls seguint la trajectòria del sol.

Els mòduls produiran electricitat renovable conjuntament que evitarà l'emissió a l'atmosfera de 7.000 tones de CO2 anuals.

Llanos Pelaos III s'ha desenvolupat juntament amb les empreses IASOL i Energy Projects and Invesment Capital, que compten amb una participació minoritària.

El projecte forma part d'un complex de 16 MW compost per quatre instal·lacions solars: Llanos Pelaos I, II i III i Blanca Solar, que Iberdrola també desenvolupa a l'illa de Fuerteventura.

Quan estiguin en funcionament, conjuntament, podran produir energia autòctona verda per abastir més de 17.000 llars, cosa que suposarà cobrir les necessitats d'una població de la mateixa mida que la de Rosario (Tenerife).

Noticias relacionadas

contador