planta fotovoltaica olmedilla
Iberdrola.

Iberdrola inicia la fase de posada en marxa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques a Espanya. En concret, es tracten de les plantes d'Olmedilla i Romeral, de 50 MW cadascuna, situades a la província de Conca. D'aquesta manera, la companyia té a prop de 1.400 MW operatius d'energia solar al nostre país.

  • 13,57€
  • -0,88%

Tal com informa a través d'un comunicat, aquesta fase comença amb l'energització de la subestació, és a dir, comença a tenir tensió després d'haver-se connectat a la xarxa abans que es facin totes les proves prèvies a l'operació comercial de la planta.

Ambdues plantes tenen més de 280.000 mòduls instal·lats. En el cas de la de Romeral, tenen estructura fixa, mentre que els d'Olmedilla en tenen una, de mòbil. El sistema de seguidors permet el moviment dels mòduls seguint la trajectòria del sol per tal de maximitzar la captació d'energia.

Els seguidors que s'han instal·lat són de tipus bifila, és a dir, tenen una fila principal on es troba el motor d'accionament i una segona fila connectada a la primera a través d'una biela. En aquest cas, a més, inclouen dues peculiaritats: d'una banda, els motors s'alimenten des d'una bateria connectada a un panell solar, i de l'altra tenen integrat un sistema sense fil que els permet comunicar-se amb el control de la planta.

La instal·lació abocarà l'energia generada a la subestació d'Olmedilla, de 400 kV, propietat de Red Eléctrica de España.

A l'actualitat, Iberdrola construeix 1.000 MW més renovables a Espanya i compta amb les autoritzacions mediambientals per a la construcció de 500 MW més en diferents projectes eòlics i fotovoltaics a Castella i Lleó, Cantàbria, Castella-la Manxa, Andalusia, Canàries i Múrcia.

Noticias relacionadas

contador