La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, tanca aquest dimecres les trobades amb les companyies energètiques, un dia abans que el decret per baixar el preu de la llum arribi al Congrés per a la seva convalidació.
- 13,40€
- -1,36%
- 23,12€
- 1,40%
Ribera es reunirà avui amb representants de Naturgy i d'Iberdrola. Ignacio Sánchez Galán, president d'Iberdrola, ha estat el directiu que més durament ha criticat el Govern durant les últimes setmanes. Entre altres coses ha dit que està obert al "diàleg" per "reconduir" el "terrorífic intervencionisme" de l'Executiu.
Les reunions de Teresa Ribera es van iniciar la setmana passada i van donar lloc a fortes pujades de les companyies energètiques en borsa enmig de la possibilitat que el Govern acabi modificant el decret en cas que Europa posi sobre la taula mesures de caràcter comunitari. Cal subratllar que aquest dimecres Brussel·les revela la seva llista de mesures per fer front a l'alça del preu de la llum com a resposta a la petició de molts països europeus, que han reclamat una reacció coordinada.
Espanya, França i Grècia han estat els socis del bloc que amb més contundència han sol·licitat a la UE una resposta a l'alça dels preus energètics. A ells es van sumar República Txeca, Romania i Polònia, que també han elevat la veu recentment per demanar la reacció de les institucions europees.
El president del Govern, Perdro Sánchez, va demanar la setmana passada a Brussel·les "mesures extraordinàries" per aturar el preu de la llum i va dir que Europa ha d'actuar amb "contundència" i "audàcia" per fer front a l'auge dels preus de l'electricitat, suggerint una reforma del mercat majorista i compres coordinades del gas.
La crisi energètica és un dels problemes que més preocupa ara a Europa i que fins i tot ha 'eclipsat' durant els últims temps la pandèmia de la Covid. La pujada de preus i la por que això acabi truncant la recuperació econòmica són, sens dubte, la principal incertesa per als inversors actualment.